Mindful meditatie

Meditatie is in aandacht zijn met alles wat zich aandient. Dit is niet iets speciaals, het is eigenlijk heel simpel. Door aandacht te schenken aan dingen waar je gewoonlijk niet bij stilstaat, zoals je ademhaling, je emoties, leer je een nieuw soort controle en wijsheid in je leven te ontwikkelen. Wanneer je daarentegen automatisch en onbewust reageert op de buitenwereld en op je eigen binnenwereld, verspil je energie. Door met meer aandacht en concentratie aanwezig te zijn ontstaat een grotere helderheid om te zien hoe je leeft en wat je wilt veranderen.

Meer innerlijke kracht en wijsheid

Wat je leert komt voornamelijk vanuit wat je zelf ervaart, wat het leven je van moment tot moment brengt. Het pad naar zelfkennis en heling bevindt zich in je eigen lichaam, geest en ademhaling. De reis van zelfontplooiing en ontdekking van je innerlijke hulpbronnen zorgt ervoor dat je meer ruimte vindt om in kracht en wijsheid te groeien.

Je kunt veel waarnemen door alleen maar te kijken. Door aandachtstraining kan je de deur openen naar een diepere kennis van jezelf. Door je innerlijke kracht te hervinden. Om te leven, te groeien en te genezen. Je wordt je bewuster van jezelf en de dingen om je heen door meditatie.

 

 

Zijn in het Nu

In de lessen begeleid ik je met vaste, rustige stem met aandacht voor jouw ervaring. In de lessen staat aandacht en verbinding met lichaam, ademhaling en geest, het aanvaarden van anderen en jezelf centraal. Zijn in het Nu.

Er is voor mij geen onderscheid tussen beginners of gevorderden. Ik bied lessen aan en kijk naar de persoon en de uitdagingen. Iedereen kan meditatie doen en aandacht geven aan zichzelf. Ik help mensen graag bij het leren kijken naar wat er nu is, om hun zelfvertrouwen, innerlijke vrede en vrijheid te doen toenemen.

Mijn Vipassana meditatie basis

Mijn eigen meditaties hebben hun basis in de Vipassana meditatie. Vipassana betekent “inzicht”. Inzicht is letterlijk naar binnen kijken en leidt tot meer wijsheid. Vipassana meditatie is in feite erg simpel. Het principe is: ‘aandachtig zijn’, je (voortdurend) bewust zijn van wat er hier en nu plaats vindt. Dat kan eigenlijk van alles zijn, bijvoorbeeld je lichaam, ademhaling, gedachten, gevoelens of emoties. Maar ook je zintuigindrukken: iets wat je hoort, ziet, voelt, ruikt en proeft.

Meer weten over Vipassana? Lees hier

 

Lesrooster

 • 29 januari t/m 26 maart 2019
  (19 februari vervalt ivm vakantie)
 • 16 april t/m 18 juni 2019
  (30 mei en 7 juni vervallen ivm vakantie + studie)
 • 17 september t/m 19 november 2019
  (22 en 29 oktober vervallen ivm vakantie + studie)
Dinsdag
18.45 – 20.00 uur: Mindful meditatie
Vrijdag
elke 2 maanden: volgende 8 februari
19.00 – 21.15 uur
Open meditatie avond

Meld je aan

 

Kosten leskaart, losse lessen, proeflessen

Je kunt je inschrijven voor een serie lessen, een losse les of een proefles. Je kunt altijd op elk gewenst moment instromen.
Lesblokken starten met een minimum van 4 deelnemers.

• Proefles € 7,50

• Losse les € 10,-

• Blok van 8 lessen € 78,-

In schoolvakanties en op feestdagen zijn er geen lessen

Praktische informatie

 • Het adres is Floris Versterstraat 2
  Hier vindt in de water zaal op de 1ste verdieping de meditatieles plaats.
 • Je bent welkom ongeveer 10 minuten voor aanvang van je les, vanwege voorbereidingen of de groep ervoor.
 • Beschik je over een eigen meditatiekussen of meditatiebankje neem deze dan gerust mee.
 • Vóór het betreden van de zaal graag de schoenen uit. Een paar sokken voor daarna in de ruimte is aan te bevelen.
 • Tijdens de les de mobiele telefoon uit.