Yoga als informatiebron

Yoga geeft handvatten om de reis naar binnen in veiligheid en vertrouwen te kunnen maken. Het lichaam is je grootste informatiebron. Daar voel je en daar ervaar je. Door het hervinden van de balans tussen lichaam, ademhaling en geest leer je jezelf beter kennen en accepteren.

Zijn in het Nu

In de lessen begeleid ik je met vaste, rustige stem met aandacht voor jouw ervaring. In de lessen staat aandacht en verbinding met lichaam, ademhaling en geest, het aanvaarden van anderen en jezelf centraal. Zijn in het Nu. Bewegen binnen je eigen grenzen, je maakt contact met je lichaam en aanvaardt wat je voelt. Door het leren voelen van je grenzen en deze te respecteren, te verkennen en verder uit te bouwen leer je jezelf beter kennen en accepteren.

Voor beginners en gevorderden

Het maakt voor de yogalessen niet uit of je beginner of ervaren bent. In de les worden de houdingen op meerdere niveaus aangeboden, zodat je altijd leert binnen je eigen mogelijkheden. Iedereen kan yoga doen en aandacht geven aan zichzelf. Ik help mensen graag bij het leren kijken naar wat er nu is, om hun zelfvertrouwen, innerlijke vrede en vrijheid te doen toenemen.

Je leert bewust contact te maken met je lichaam en je ademhaling. Hierdoor ontstaat er een verbinding met je bewustzijn. Je leert aanvoelen wat wel en niet bij jou past en waar je grenzen liggen. In yoga gaat het erom dat jij je grenzen bewaakt en datgene doet wat goed voor jezelf is.

 

 

Hatha yoga

De Hatha yoga lessen zijn gericht op ontspanning en bewustwording door middel van korte meditatie, pranayama (ademhalingsoefeningen) en asana’s (yogahoudingen). Alles gaat op een aandachtige manier, waarbij je leert te luisteren naar de signalen die jouw lichaam afgeeft. Stress verdwijnt doordat je niet meer hoeft te presteren en de oefeningen afstemt op je eigen mogelijkheden.

Yin yoga

De Yin yoga lessen leren je op een diep niveau te ontspannen door de asana’s langer aan te houden. Door je spieren niet te spannen, maar te werken vanuit de diepe bindweefsels en spieraanhechtingen werk je en ontspan je op een dieper gebied. Door op deze diepe lagen te ontspannen en de energie weer te voelen stromen worden je gewrichten weer soepeler en voel je meer gemak en lichtheid in je lichaam en geest terug komen.

Lesrooster

Maandag
19.00 – 20.00 uur: Hatha Yoga
20.14 – 21.15 uur: Hatha Yoga
Yogacentrum Leeuwarden
Dinsdag
18.45 – 19.45 uur: Yin Yoga
20.00 – 21.00 uur: Yin Yoga
Yogacentrum Leeuwarden
Woensdag
09.00 – 10.00 uur: Hatha Yoga
Yogacentrum Leeuwarden

Praktische informatie

Op dit moment geef ik Hatha en Yin Yoga lessen binnen Yogacentrum Leeuwarden. Voor kosten en aanmeldingen proeflessen en lesseries kun je met hen contact opnemen.

  • Matjes en dekentjes zijn aanwezig, je mag altijd eigen spullen meenemen
  • Draag loszittende kleding
  • Zorg ervoor dat je geen volle maag hebt
  • Je kunt 10 min voor de les begint in de zaal, als de deur open is
  • Mobiele telefoons uit tijdens de les
  • Kom schoon en fris op de les