Yoga Therapie / Trauma Sensitieve Yoga

Luisteren naar je lichaam staat in elke yogales centraal, maar wat als je dat moeilijk vind?
Wat als je last hebt van een trauma, stress of dat je overprikkeld bent.

Trauma sensitieve yoga (TSY) of individuele yoga therapie is een veilige en ondersteunende vorm van yoga die jou kan helpen de lichamelijke en mentale spanning die zijn ontstaan te verwerken. Samen gaan we op zoek naar oefeningen die jou helpen de controle terug te krijgen over je lichaam en je denken.

Het individueel werken is een goede manier om te beginnen met yoga of het verbeteren van je yoga beoefening. Of te gebruiken bij herstel van ziekte, blessures of traumatische ervaringen. Je maakt sneller vorderingen en alle aandacht is er voor jou. Voor mensen met stress- en angstklachten of bijvoorbeeld overmatige gevoeligheid kan het zeer veel toegevoegde waarde hebben.

Het is van groot belang om de grenzen en de behoeften van je lichaam te respecteren. In een individuele sessie heb ik de kans om je goed te observeren en te leren over je lichaam, intentie, sterktes en blokkades.

Jij staat centraal en er wordt gewerkt aan de onderwerpen en klachten die jij belangrijk vindt. Dat kan van fysieke aard zijn (bv. rugklachten), op het emotionele vlak liggen (bv. angst of ademhalingsproblemen), maar kan ook op het spirituele vlak liggen (waar wil je heen in je leven).

Het kan ook als (preventieve) ondersteuning bij; burn out, stress, PTSS, (complexe, ontwikkelings-) trauma, angsten, paniekstoornissen, depressie en slaapproblemen.

Wil je dat ik een stukje samen met je meeloop op jouw weg?

 Maak nu een afspraak!

Praktische informatie

  • Soms zijn enkele individuele yoga sessies al voldoende om inzicht en verbetering te verkrijgen. In overleg bespreken we je wensen, eventuele blessures en worden er persoonlijke lessen voor je gemaakt.
  • Een sessie duurt 60 min en kan bestaan uit verschillende yogastijlen en meditaties.
  • De individuele sessies zijn in mijn praktijkruimte in Leeuwarden. In uitzonderingssituaties kan in overleg het mogelijk zijn om bij je thuis de les te krijgen.
  • Kosteloos annuleren kan tot uiterlijk 36 uur voorafgaand aan de sessie. Mocht je je niet afmelden of te laat afmelden dan ben ik genoodzaakt het volledige bedrag in rekening te brengen. Betalingen contant voldoen of per factuur, er is geen mogelijkheid tot mobiel betalen.

Groeps yogalessen

Yoga geeft handvatten om de reis naar binnen in veiligheid en vertrouwen te kunnen maken. Het lichaam is je grootste informatiebron. Daar voel je en daar ervaar je. Door het hervinden van de balans tussen lichaam, ademhaling en geest leer je jezelf beter kennen en accepteren.

Dit kan ik je naast 1-op-1 ook laten ervaren in de groeps yogalessen die ik geef. Op dit moment geef ik Hatha en Yin Yoga lessen binnen Yogacentrum Leeuwarden. Voor kosten en aanmeldingen proeflessen en lesseries kun je met hen contact opnemen.

In de lessen begeleid ik je met vaste, rustige stem met aandacht voor jouw ervaring. Centraal staat aandacht en verbinding met lichaam, ademhaling en geest, het aanvaarden van anderen en jezelf. Bewegen binnen je eigen grenzen, je maakt contact met je lichaam en aanvaardt wat je voelt. Door het leren voelen van je grenzen en deze te respecteren, te verkennen en verder uit te bouwen leer je jezelf beter kennen en accepteren.

 

Voor beginners en gevorderden

Het maakt voor de yogalessen niet uit of je beginner of ervaren bent. In de les worden de houdingen op meerdere niveaus aangeboden, zodat je altijd leert binnen je eigen mogelijkheden. Iedereen kan yoga doen en aandacht geven aan zichzelf. Ik help mensen graag bij het leren kijken naar wat er nu is, om hun zelfvertrouwen, innerlijke vrede en vrijheid te doen toenemen.

Je leert bewust contact te maken met je lichaam en je ademhaling. Hierdoor ontstaat er een verbinding met je bewustzijn. Je leert aanvoelen wat wel en niet bij jou past en waar je grenzen liggen. In yoga gaat het erom dat jij je grenzen bewaakt en datgene doet wat goed voor jezelf is.