8 oktober 2018

Creëer het leven waar je van houdt

Creëer het leven waar je van houdt

Het hoeft niet perfect te zijn. Je hoeft het niet helemaal goed te krijgen, maar het is mogelijk om een ​​leven te creëren waar je van houdt. Een leven te leiden dat diep resoneert met je ziel. Het is niet het leven dat iemand anders voor je wil of dat door de maatschappij voor je is uitgezocht. Het is je eigen unieke, hartverwarmende leven en visie die je van binnenuit creëert.

Het creëren van een leven dat je blij maakt, kan betekenen dat je korte momenten moet nemen om te stoppen, te ademen en te vertragen. Een roeping te vinden die diep resoneert met je geest, of iets loslaten dat je naar beneden trekt of dat je ontgroeid bent. Als coach ben ik erg geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling en kijk ik mee met mijn clienten om te helpen kiezen voor wat ze echt willen in hun leven, werk, relaties en meer. Het is een diep loslaten van externe goedkeuring en de kracht vinden om een ​​leven te leiden vanuit je eigen unieke waarheid. Het is niet altijd gemakkelijk om vanuit je eigen ziel te leven, maar ik heb ontdekt dat het zo de moeite waard is!

Focus op leven van vreugde

Wanneer we ons beginnen te focussen op een leven van vreugde en steeds meer doen van wat we liefhebben, gaat het vaak tegen de stroom in van wat we ‘denken’ dat we ‘zouden’ moeten doen. Het kan de mensen om ons heen zelfs van streek maken als we dichter bij onze waarheid en dichter bij onze innerlijke wijsheid komen. Het kan voelen als een diepe, innerlijke resonantie en een gevoel van flow. Tegelijkertijd vraagt het wel om een rustig, innerlijk luisteren om in lijn te komen met keuzes die gemaakt zijn vanuit de diepten van ons lichaam en ziel, in plaats van de keuzes die we maken vanuit ons ego of onze geest. De start is om te beginnen vanuit een plaats van vrede, rust en eigenliefde.

De kleine momenten

Het lijkt misschien te gaan over de grote dingen in het leven, maar onze dagen bestaan ​​uit kleine momenten en keuzes die samen een groter leven vormen. In de praktijk is het elk moment doen wat resoneert of ‘op één lijn’ voelt. Dit is de sleutel tot het creëren van een leven waarvan je houdt. We hebben echter geen controle over de toekomst en weten niet echt wat er aankomt. Daarom is vooral het creëren van een dagelijkse routine die je blij maakt belangrijk en daarmee zorgt dit voor ons algehele geluk en gezondheid op de lange termijn. Onszelf laten rusten in de ervaring van echt gemak, tevredenheid, vreugde, vrede en vrijheid. Dit kan een uitdaging zijn, dus onderweg kan je misschien wel wat hobbels verwachten.

Opmerkzaam zijn

Eén manier om het te beginnen is gewoon door opmerkzaam te zijn: merk op wat je lichter maakt, let op wat je vreugde brengt, merk op wat een gevoel van kalmte en innerlijke rust creëert. Voor mijzelf, wanneer ik in contact ben met mijn eigen innerlijke essentie lijkt het leven gemakkelijk te stromen, synchroniciteit is overvloedig en ik heb het gevoel dat ik mijn leven leef volgens mijn doel, mijn purpose. Het leven wordt een magische rit en ik kan uitdagingen aangaan met meer veerkracht en een positieve houding. Er is niets te verbergen, dus ik ben transparanter en opener met degenen om me heen. Ik voel me comfortabel in mijn vel.

Uit de pas lopen

We hebben waarschijnlijk allemaal de ervaring gehad dat we ons in ons eigen leven voelde als een ‘buitenaards wezen’; er niet bij horen, niet thuis zijn (zoals thuis in onze ziel) en ‘de weg kwijt zijn’ of uit de pas lopen met onszelf. Enkele gevoelens die hierbij dan kunnen optreden zijn: angst, eenzaamheid, ziekte (letterlijk of figuurlijk), spanning, innerlijk conflict (alsof je altijd tussen twee opties wordt verscheurd), geobsedeerd, allerlei soorten verslavingen gebruiken om de pijn te verstoppen door geen gevoel te hebben, hopeloosheid, verdriet, of een gebrek aan macht of keuzevrijheid voelen over je wereld. Zit er iets tussen wat je vertrouwd klinkt?

Het medicijn

Uitzoeken wat je hart verruimt en waar je blij van wordt in je leven is genezend. Het geneest je en de mensen om je heen letterlijk. Het is niet egoïstisch om een leven te leiden waar je van houdt, het is zelfliefde. Sommige noemen dit zelfs het oorspronkelijke medicijn wat je vult met een doel, kracht, vastberadenheid en juistheid. Je zult weten dat je er bent door hoe je je voelt! Het gaat er niet om dat de geest denkt ‘ik doe het goede’, maar een diepe resonantie in elke cel van je lichaam. Vertrouw op je gevoel, kijk waar het naartoe gaat, volg het met een honger en voed je ziel, wat het meest voedzaam, waar en gezond voor jou is. Zoals Rumi zo mooi zegt, “When you do things from your soul, you feel a river moving in you, a joy.”

Ben je er klaar voor om het leven te creëren waar je van houdt? Wil je onderweg een beetje ondersteuning? E-mail mij om samen aan de slag te gaan.
Het is echt mijn vreugde en geluk om klanten te ondersteunen op weg naar het creëren van een leven dat het meest is afgestemd op je eigen kracht. Mijn passie bestaat uit het aanzetten, ondersteunen en aansturen van jou naar een leven waar je diep en waarlijk van houdt, vrij van stress, zorgen en pijn.