Ervaringen met lichaamsgerichte therapie en coaching

Weer vrij leven – vrouw |#traumatherapie

Mijn veerkracht is toegenomen tijdens het traject bij Maroesja. Ik leid niet meer het leven die rekening wil houden met de paniekaanvallen of slapeloze nachten. Dat voelt zo vrij! 
Bij Maroesja heb ik geleerd om de eerste signalen van paniek serieus te nemen en voor mijzelf te zorgen. Het raakt mij ook op het moment dat ik dit schrijf. Ik voel mij dankbaar dat je mij hierin hebt begeleid, Maroesja! Het voelde veilig, je creëerde situaties die mij helderheid gaven, focusde op signalen in mijn lichaam en hielp mij met tools om weer tot het nu te komen. Bedankt!

Geweldig, inspirerend, zwaar en ook heel ondersteunend – vrouw |#traumatherapie

Maroesja heeft mij enorm geholpen met veel nieuwe inzichten over mezelf en mijn manier van denken en doen. Deze sessies hebben me altijd een veilig en gehoord gevoel gegeven. Ik ben nu veel bewuster van mijn lichaam en ben ook veel minder streng naar mezelf dan voorheen. Ik zou aan iedereen aanraden om bij Maroesja langs te gaan om jezelf en je lichaam serieus te nemen.

Ik raad het iedereen aan – man |#ademtherapie

Ik ben zeer tevreden en raad het iedereen aan. Mijn angst en spanning is minder. Het ‘verkeerd’ leren ademen door het roken en het ermee stoppen zijn nu opgelost door oefeningen die ik makkelijk in de praktijk kon brengen.

Leren te verzachten – vrouw |#coaching #traumatherapie

Ik heb geleerd om meer te verzachten naar mezelf toe en daarmee ook naar de mensen om mij heen. Dit geeft meer lucht, lichtheid en lol in het leven. Trots op wat ik bereikt heb.

Het duwtje in mijn rug om weer verder te kunnen – vrouw |#coaching

Het is een plek waar ik al mijn verhalen kwijt kon. Fijn om dan te voelen dat alles oké is. Doordat Maroesja een open en rustige houding heeft met hier en daar een vraag of kleine opdracht, die ook ruimte laat voor eigen inzichten, kon ik meer zien wat ik nodig had. Het heeft mijn ogen geopend en inzichten gegeven.

Ik heb geleerd meer van mezelf te houden – vrouw |#coaching

Ik heb meer geleerd over mijzelf, en ook dat ik meer op mijzelf mag vertrouwen. Het vertrouwen in mijzelf wat ik lange tijd niet durfde aan te gaan en uit de wegging, daar durf ik nu wel op te vertrouwen. Dat brengt mij positieve energie en kansen.

De weg die ik zocht – man |#traumatherapie

Bij Maroesja een traject ingegaan om aan meZELF te werken. Haar SE aanpak leek mij goed en de weg, na meerdere te hebben bewandeld maar niet afgemaakt, die ik zocht. 
Haar fijne, rustige en vertrouwenwekkende inzet maakt het veilig en vertrouwd en geeft ruimte om goed en effectief aan jezelf te werken. Voor alles is ruimte in de sessie(s) en zo kun je alles wat in je opkomt of ervaart behandelen. 

Bewuster zijn – vrouw |#meditatie

De meditatielessen en oefeningen die ik kan doen helpen me enorm terwijl ik bijvoorbeeld fiets of met andere dingen bezig ben om steeds rustiger te worden. Bewuster van wat er zich nu eigenlijk afspeelt. Ik geniet hierdoor veel meer van de kleine dingen om me heen.

Elke week een lichtpuntje – vrouw |#lichaamsgerichte therapie

Meer in contact komen met mijn lichaam hebben mij enorm geholpen om me weer wat rustiger te voelen en, spanningen te leren loslaten. Vanzelf merkte ik dat ik daardoor mijzelf weer meer kon accepteren zoals ik ben. Alles is weer meer in balans en eindelijk kan ik weer glimlachen! Ben er enorm blij mee!!

Er wordt echt naar mij geluisterd – vrouw |#coaching #lichaamsgerichte therapie

Het valt mij elke keer weer op hoe goed jij kunt luisteren en hoe goed jij ingaat op wat er wordt gezegd. Bij jou heb ik het gevoel dat er echt naar me wordt geluisterd en dat je ook met goede adviezen en opmerkingen komt
Mocht ik weer hulp nodig hebben omdat ik vast dreig te lopen ben jij de eerste waar ik aan zal denken.

Individuele yoga voor mijn adem – man |#yoga therapie #ademtherapie

Ik ben in contact gekomen met Maroesja om vooral te gaan werken aan mijn ademhaling en ademhalingstechnieken. Maroesja heeft elke individuele sessie voorbereid en op maat gemaakt. Dit maakte elke bijeenkomst tot een natuurlijke en persoonlijke gebeurtenis waar een goede balans is gevonden tussen de wensen en de fysieke mogelijkheden. Dank je wel!

Coach die meedenkt – vrouw |#coaching

Maroesja heb ik ervaren als een fijne, rustgevende coach die niet alleen meedenkt binnen de vraagstelling, maar ook verder daarbuiten. Dit gaf voor mij zelf ook een duidelijker beeld van waar ik nu mee zat, waardoor we concreter konden werken aan mijn coachingstraject. Ik zou haar zeker aanbevelen als coach, zij heeft mij bij al mijn vragen en zelfs meer geholpen om een mooi einddoel te bereiken.

Ik heb meer rust, overzicht en veerkracht gekregen – vrouw |#traumatherapie

Het was een bijzondere ervaring en het heeft me zo veel gebracht. Er was een klik, ik voelde me veilig en we zijn samen de reis aan gegaan. Waardoor ik als mens ben veranderd en dat vindt ik heel bijzonder. Het lichaam is zo veel rustiger. Ik waardeer wie ik ben, accepteer mijn ziekte en accepteer mezelf. Mijn veerkracht is zo veel groter geworden! Ik ben veel rustiger, gun mezelf een pauze en sta veel meer in contact met mijzelf. Als ik nu iets voel in mijn lichaam herken ik de signalen en sta op tijd op de rem. Ik voel mijn lichaam, weet waar het goed voelt en kan er goed mee omgaan als iets niet fijn voelt.

Instructief zonder zweverig te zijn – man |#trainingen

De manier waarop Maroesja de lessen geeft is heel prettig. Het voelt veilig in de les (hoor mezelf daardoor ook heel open zijn), de uitleg die ze geeft is instructief zonder zweverig te zijn en waar ze feedback geeft is die altijd raak en voorzien van praktische tips. Top dus!

Intensief maar heel erg op maat – vrouw |#lichaamsgerichte therapie

Maroesja is een fijne therapeut die een breed pakket aan lichaamsgerichte interventies biedt die aansloten bij wat ik nodig had. 

Door te leren voelen mijn lichaam weer bewonen – vrouw |#traumatherapie

Het is inmiddels een halfjaar na mijn Somatic Experiencing traumatherapietraject. Pas met deze afstand ervaar ik de transformatie die we samen hebben ingezet. Maroesja heeft een veilige omgeving gecreëerd, waarbinnen ik in verbinding mocht leren VOELEN. We hebben mijn lichaam als een onbewoond eiland verkend. Voet voor voet een stukje verder en zeker niet over mijn grenzen heen. Anders dan ik wilde (een concreet plan!) leerde Maroesja me openstaan voor wat zich aandient, in het moment en zonder oordeel. We hebben gehuild, gelachen en ons verwonderd over de creatieve manieren waarop mijn systeem diep gelegen emoties en oude opgeslagen pijn uit de weg probeerde te gaan. We hielden vol! Ik ben Maroesja dankbaar voor haar nieuwsgierigheid en open houding. Mijn volgende stappen kan ik zelfstandig aan… en mijn lichaam? Dat wordt na jaren eindelijk bewoond!

Leren hoe ik goed kan ontspannen – vrouw |#ademtherapie

Toen ik merkte dat ik een constant gevoel van spanning in mijn buik voelde besefte ik dat ik iets moest doen. Ik wilde oefeningen, geen zware gesprekken en zo kwam ik bij Maroesja terecht, ik ken haar van yogalessen. Maroesja stelde mij gerust, het gevoel dat ik had was niet raar gezien de combinatie van baanverlies, sollicitatiestress en zorgen om de afnemende gezondheid van mijn ouders in een periode van nog geen half jaar. Inmiddels had ik dan wel een nieuwe baan in het vooruitzicht, de spanning raakte ik niet kwijt en zo wilde ik niet bij mijn nieuwe werkgever beginnen!
Door de fijne oefeningen leerde ik als het ware opnieuw ademhalen, het was letterlijk een verademing. Al na de eerste sessie merkte ik verschil en door thuis ook goed de oefeningen te doen verdween de steen in mijn maag. Bovendien was het contact met Maroesja heel plezierig. Er gaat rust van haar uit en ze komt professioneel over.

Geweldige les – vrouw |#cursus adem en ontspanning

Wauw wat een les! Weer een heerlijke lesdag gehad van Maroesja. Van losse gestresste delen naar een groot harmonisch gevoel. Totale ontspanning door inspanning. Ik verheug me nu al op volgende week.

Een plek waar je jezelf kan zijn – vrouw |#traumatherapie

Maroesja bied je een plek waar je jezelf kunt zijn en gebeurtenissen kan laten helen. Ze leert je dat die plek ook in jezelf zit zodat je kunt thuiskomen bij jezelf wanneer je maar wilt en je veerkracht vergroot. En alles doet ze met liefde, rust en aandacht voor jou.

Beter omgaan met de beperkingen van Long Covid – vrouw |#ademtherapie #traumatherapie

Ik heb veel geleerd vind ik zelf, vooral om te leren wat te ontspannen en tijd voor mij zelf vrij te maken waardoor ik de rest ook wat meer aankan. Ik probeer nu meer aan mij zelf te denken en niet altijd maar ja te zeggen af en toe even tijd voor mij zelf te maken en mijn grenzen te bewaken. Samenwerken met Maroesja heb ik als zeer leerzaam maar af en toe ook confronterend ervaren. Ik raad het iedereen zeker aan, kan echt een toevoeging zijn en je leert er altijd weer van.

Coaching met meditatie – vrouw |#coaching #meditatie

Door haar rustige en prettige stem, haar duidelijke uitleg, luisterend oor en persoonlijke oefeningen heb ik geleerd om naar mezelf te luisteren, dichter bij mezelf te blijven en te voelen wat ik voel. Zij wist bij mij de juiste snaren te raken, zodat ik mezelf beter leerde kennen en beter met mijn emoties leerde omgaan. Hierdoor ben ik een sterkere vrouw geworden die het leven weer aan kan.

De waas en muur is weg waardoor ik mezelf weer ben – vrouw |#traumatherapie

De boosheid is weg en er is rust op allerlei lagen ontstaan. Het was fijn te horen en te ontdekken dat het niet gek was hoe ik me voelde en opstelde, maar dat het kwam door triggers.
Mijn beleving is nu anders. Kan weer meer bij mezelf zijn en kan meer voelen. Dat het niet ik is die zo was, maar mijn overlevingspatroon.

Een onmisbaar traject – vrouw |#coaching

Ik heb mijn traject bij Maroesja als heel bijzonder, fijn en heel leerzaam ervaren. Maroesja heeft heel veel kennis in huis en is daarnaast ook nog eens iemand die heel goed luistert en een situatie aanvoelt. Er kwamen dan ook geregeld heel terechte vragen of opmerkingen, waardoor ik ook echt aan het denken werd gezet. Voor mij een traject wat ervoor gezorgd heeft dat ik een stevige basis heb waar ik mijn bedrijf op kan bouwen

De flashbacks zijn zo goed als over – vrouw |#traumatherapie

Zo blij dat nu de flashbacks zo goed als over zijn. Ik heb meer ruimte in mijn hoofd.
De instort momenten zijn verdwenen/ schaars. Ik ervaar zoveel meer rust. Ik weet nu hoe ik overweldigende momenten en herinneringen beter kan hanteren en een plekje geven. De “wat als dan” gedachte kan laten gaan en blijven bij wat er nu is. Als je denkt dat je het nodig hebt, zeker doen!

Een liefdevolle zet tot actie – vrouw |#lichaamsgerichte therapie

Een hele lieve therapeut met confronterende woorden af en toe waardoor ze de vinger zet op de zere plek, zodat je voor jezelf echt gaat nadenken. De maskers gaan af, maar op een manier die goed en ondersteunend is. Prikkelt je tot actie nemen. Ben me een stuk vrijer gaan voelen.

Geleerd om te gaan met bepaalde patronen en een overbelast zenuwstelsel – vrouw |#lichaamsgerichte therapie

Ik vond het heel fijn om dingen inzichtelijk te krijgen. D.m.v oefeningen en te visualiseren werden dingen duidelijker en kon ik er zelf beter mee aan de slag. Ik heb het gevoel meer grip op mezelf te hebben. Dat ik minder onzeker in het leven sta. Mag voelen wat er is, mezelf meer accepteer daarin. Ik heb minder het gevoel, of zelfs niet meer, dat ik een burn-out heb. Heb weer meer zin in het leven en om te werken. Fijn traject wat warm en welkom was. Soms ook wel moeilijk, maar dat komt meer door mezelf. Ook als ik het zelf even niet wist kwam er altijd toch iets uit waar ik van kon leren.

Geleerd mijn grenzen aan te geven waardoor ik beter in mijn vel zit – vrouw |#lichaamsgerichte therapie

De sessies bij Maroesja zijn ontzettend fijn geweest. Ze wist elke keer precies wat ik nodig had en heeft me soms met heel simpele voorbeelden heel grote inzichten gegeven. Ik voel me na het traject een ander mens, of beter gezegd, ik voel me weer mezelf. 

Ik vond het proces niet echt fijn, maar de resultaten zijn het 100% waard geweest – man |#lichaamsgerichte therapie

Ik ben bij Maroesja terecht gekomen in een moeilijke periode in mijn leven. Voor mij was de stap om hulp te zoeken een hele grote. Achteraf gezien heb ik hier zeker geen spijt van gehad. Ik heb aan mezelf kunnen werken in een hele open omgeving. Hierdoor heb ik de ruimte gehad om vrij te kunnen praten. Dit heeft mij geholpen om in te zien waar ik ondersteuning kon gebruiken. De hulp die ik heb gekregen is hierdoor heel specifiek geweest voor mijn uitdagingen en heeft direct invloed op mijn dagelijks leven. 

Ik wilde lichter leren leven en dat is gelukt! – vrouw |#lichaamsgerichte therapie

Ik ben afgelopen 5 maanden in traject geweest bij Maroesja. Het was heerlijk om iemand voor 100% jouw ‘gedachtenspinsels’, ‘lichaamssignalen’ en écht persoonlijke stukken te kunnen toe vertrouwen. Een moment om jezelf écht helemaal open te kunnen stellen. Het duurde zeker enkele sessies voordat ik dat durfde, mijn lichaam heeft dit aangegeven. Zodat ik na enkele sessies deze knop om kon zetten. De sessies voelden vertrouwd op een vreemde manier. Elke keer als ik naar Maroesja toe fietste, ontspande mijn lichaam zich al. Dit is een plek waar ik mij veilig voel.

Ik wilde graag van mijn please gedrag afkomen en achterhalen waar dit gedrag vandaan komt – vrouw |#lichaamsgerichte therapie

Ik merk dat ik mij steeds meer bewust ben van mijn gevoel en dat ik vaker naar dit gevoel moet luisteren. Waardoor ik beter mijn grenzen kan bewaken en ik bijna als vanzelf minder aan het pleasen ben. Door mijn gevoelens ook beter te accepteren krijg ik meer rust. De sessies bij Maroesja waren fijn en vertrouwd, zodat ik in openheid en veiligheid kon oefenen en delen wat er bij mij gebeurd. Het is fijn om op deze manier meer inzichten te krijgen en anders te gaan handelen.

Grip gekregen op mijn hyperventilaties en emoties – vrouw |#ademtherapie

Heel erg fijn om zo bezig te zijn, ik heb heel wat therapeuten versleten de afgelopen jaren en bij Maroesja voelde ik mij al snel op mijn gemak. Ondanks de soms wat ongemakkelijke oefeningen heb ik hier erg veel aan gehad en werkte het vaak ook nog dagen/weken door.

Wat haal ik uit mijn burn-out en hoe kan ik weer meer rust krijgen en dit ook voelen – vrouw |#coaching #lichaamsgerichtetherapie

Maroesja is een therapeut waarbij ik me meteen veilig voelde en mezelf kon zijn. Ze weet af te stemmen op wat jij nodig hebt en gebruikt daarbij ook afgestemd hulpmiddelen; theoretische achtergrond en mooie oefeningen die laagdrempelig zijn. Het heeft me verrast en verbaasd hoe ontzettend bruikbaar de tools zijn die ze je aanreikt. Er ging een wereld voor me open door verder te kijken dan alleen wat er zich in je hoofd allemaal afspeelt. Je lijf is zo’n mooie boodschapper en Maroesja heeft me dat niet alleen geleerd maar ook laten ervaren.
Ik kan weer verder met nieuwe wijsheid maar ook met nieuw vertrouwen. Het heeft me geholpen met meer rust te krijgen in mijn hoofd en mijn lijf, betere keuzes te maken en mijn grenzen te voelen.

Tijdens dit traject ben ik liever voor mijzelf geworden- vrouw |#traumatherapie

Na een traumatische ervaring merkte ik dat ik blokkeerde in stressvolle situaties. Ik wilde leren om weer mee te kunnen veren en controle te durven loslaten. Maroesja is heel rustig, kan ontzettend goed luisteren en geeft je opdrachten waardoor je met jezelf aan de slag kunt. De tools die ze me heeft gegeven zijn heel helpend, waardoor ik in het dagelijks leven me rustiger voel, meer veerkracht heb opgebouwd, dichter bij mijzelf sta en mijn gevoel serieus neem.

Leren omgaan met mijn emoties en mijn lege gevoel van ‘niet-verbonden zijn’ – vrouw |#lichaamsgerichtetherapie

De sessies met Maroesja heb ik als prettig en waardevol ervaren. Ik heb het gevoel dat ik mezelf mocht zijn en dat we echt in contact waren. Ik kreeg de ruimte om mijn eigen woorden te zoeken en de tijd om te voelen. De oefeningen samen met de visuele informatie over hoe het werkt in lichaam en brein heeft me weer ‘vlot’ getrokken.

Van mijn paniekaanvallen af komen en weer met zelfvertrouwen in het leven staan – man |#lichaamsgerichtetherapie #traumatherapie

Een hele prettige, nuttige ervaring die mij een stuk verder geholpen heeft in het leven. Ik kan het veel mensen aanraden. Ik deel graag wat het mij gebracht heeft en voor andere een optie te geven hoe behulpzaam dit kan zijn. Ik heb nu meer zelfvertrouwen als dingen spannend zijn. Ik weet nou wat er gebeurt als er een paniekaanval komt of me niet goed voel en hoe ik hiermee om kan gaan of zelfs kan voorkomen. Relativeren en contact met mijn lichaam. Wat het mij gebracht heeft gun ik anderen ook zeker.

Door trauma’s te verwerken van mijn pijnsyndroom af – man |#traumatherapie

Al 10 jaar pijnproblemen met mijn knie en heb al heel veel geprobeerd. Door 1,5 jaar hier is het zoveel meer gelukt dan in die tijd bij al die jaren bij ziekenhuizen en fysio. Heel blij dat het op deze manier wel is gelukt terwijl ik dacht dat het niet meer mogelijk was om goed om te gaan met de pijn. Nu zo goed als pijnvrij en als het er is weet ik er beter mee om te gaan. Heb er rust in gevonden.

Mijn doel was om spanning uit mijn lijf te krijgen – vrouw |#lichaamgerichtetherapie #traumatherapie

Na een burn-out in combinatie met chronische pijn, kon ik niet meer werken. Ik was op zoek naar een oplossing en ging naar Maroesja op aanraden van een kennis. Ik had al zo’n 15 jaar therapie gehad in de regulier zorg, bij heel wat verschillende therapeuten. Je snapt dat ik kritisch was toen ik Maroesja ontmoette. Ik wist nog niets van lichaamsgerichte therapie, maar had zoveel stress in mijn lichaam dat ik daar graag iets mee wilde doen. De kennismaking met Maroesja voelde gelijk heel veilig en vertrouwd. Ze is een rustig persoon, kan goed luisteren en oordeelt niet. Ze voelt elke keer haarscherp aan wat ik nodig heb en weet alles duidelijk uit te leggen en te verwoorden. Maroesja heeft echt mijn verwachtingen overtroffen, ik heb mijn lichaam goed leren kennen en manieren gevonden om spanning af te voeren en trauma’s te verwerken. De sessies hebben me veel nieuwe perspectieven gegeven en een kist vol met tools (handige en praktische tips) die ik nu voor altijd bezit. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit de beste therapie is die ik ooit heb gehad. Heel erg bedankt Maroesja voor al je steun in een lastige tijd!

Meer bewustwording geeft me weer meer plezier – vrouw |#coaching

Maroesja heeft mij geholpen te reflecteren. Met het stellen van de juiste vragen en het geven van opdrachten heeft ze mij aan het denken gezet. Met gesprekken over bewustwording over mijn gedachten en mijn lichaam, herken ik nu eerder signalen waar ik gelijk iets mee kan. Tegelijkertijd heb ik geleerd steeds meer mezelf te zijn en daarmee in harmonie te zijn. Het waren fijne, ontspannen gesprekken waarbij het vertrouwd en veilig voelde dingen te kunnen bespreken.

Ik wilde met lichaamswerk van mijn chronische spanning afkomen en meer veerkracht krijgen – vrouw |#coaching #lichaamsgerichtetherapie

Ik vond de mix van traumatherapie, coaching en cognitieve gedragstherapie heel prettig. Ook vond ik de flexibiliteit om elke sessie weer te kijken wat er nodig was, heel fijn. Je merkt dat Maroesja veel ervaring heeft op het gebied van coaching/traumatherapie. Ze zorgt voor rust, biedt een luisterend oor en heeft een enorm analytisch vermogen. Ik ben dankbaar voor wat je mij hebt geleerd en ik gun dit vele anderen die zijn vastgelopen! 

De stress en spanning van agressieve incidenten een plek kunnen geven – vrouw |#traumatherapie

Ik ben heel blij met dit traject en het heeft me heel veel gebracht. Ik ben er open in gegaan, verwachtte niks en het heeft me heel veel meer gebracht dan gedacht. Ik voel me opgelucht en heb weer rust. Wat voor mij triggers waren, daar blijf ik nu ontspannen en rustig bij. Vandaar heb ik de boel weer goed op kunnen pakken. Weer een goed gevoel. Minder zwaar. Alles gaat wat makkelijker. Neem de tips en tools mee gedurende de dag. Wil eigenlijk tegen iedereen zeggen, dit moet je doen.

Ik wilde me beter voelen omdat ik onverklaarbare klachten had – man |#lichaamsgerichtetherapie

In het begin was ik na de eerste paar sessies wat sceptisch. Nadat Maroesja een paar aanpassingen had gedaan, nam dat af en voelde ik me meer op mijn plek. Tegelijkertijd vond ik het soms confronterend, wat juist goed is. Maroesja is een goede gesprekspartner die echt luistert, de goede vragen stelt en verschillende technieken/oefeningen toepast en ook aanpast (aan mijn behoefte) wanneer nodig. De bijeenkomsten waren prettig, leerzaam en een goede springplank om vanuit hier verder te gaan.

Manier vinden om keuzes te maken en prioriteiten stellen op mijn werk – vrouw |#coaching

Acceptatie is de belangrijke ontdekking. Optimisme, anders kijken naar situaties, vanuit het perspectief van de andere. Eigen patroon herkennen en begrip hebben voor de andere patronen. Ruimte geven en ruimte nemen. Strategie bepalen in omgaan met andere. Ruimte nemen om te kijken en beleven.
De sessies waren heel prettig. Ontspannen bijeenkomsten die mij ook een veilig gevoel gaven. Maroesja is kundig met een luisterend oor, helpend. Weet de essentie te vinden en te raken. Ik heb kritische vragen ontvangen en kundige aanwijzingen gekregen.

Ik wilde meer regie over mijn (werk)leven terug vinden- man |#coaching

Maroesja is een goed luisterend oor geweest, waardoor ik voelde hoe het echt met me ging. Door de kleine, praktische oefeningen ben ik weer meer bij mezelf en mijn lichaam gekomen. Ik kan nu weer beter mijn eigen grenzen bewaken. De coaching gaf me lucht en handvaten om meer te luisteren naar wat in me leeft. Met de handvaten kan ik me blijvend meer richten op mijn geheel (lichaam en geest).

Ik hoopte om meer rust te vinden en weer goed in me vel te voelen door met alle verliezen om te leren gaan – vrouw |#coaching #lichaamsgerichtetherapie

Ik heb het traject als erg fijn en veilig ervaren. Ik kon altijd alles zeggen en voelde me helemaal vrij en open om ook alles te kunnen zeggen of doen. Ik heb vooral geleerd hoe ik denk over bepaalde situaties. Maar zeker ook hoe ik met mijn lichaam om moet gaan. Hoe ik zelf ervoor kan zorgen om minder stress te ervaren of er beter mee kan omgaan. Ik praat meer thuis over hoe ik me voel en wat mijn verwachtingen zijn. Op het werk durf ik weer meer mijn eigen mening te geven en mezelf te zijn.