Ervaringen met coaching en lichaamsgerichte therapie

Geweldig, inspirerend, zwaar en ook heel ondersteunend – vrouw |#traumatherapie

Maroesja heeft mij enorm geholpen met veel nieuwe inzichten over mezelf en mijn manier van denken en doen. Deze sessies hebben me altijd een veilig en gehoord gevoel gegeven. Ik ben nu veel bewuster van mijn lichaam en ben ook veel minder streng naar mezelf dan voorheen. Ik zou aan iedereen aanraden om bij Maroesja langs te gaan om jezelf en je lichaam serieus te nemen.

Ik raad het iedereen aan – man |#ademtherapie

Ik ben zeer tevreden en raad het iedereen aan. Mijn angst en spanning is minder. Het ‘verkeerd’ leren ademen door het roken en het ermee stoppen zijn nu opgelost door oefeningen die ik makkelijk in de praktijk kon brengen.

Leren te verzachten – vrouw |#coaching #traumatherapie

Ik heb geleerd om meer te verzachten naar mezelf toe en daarmee ook naar de mensen om mij heen. Dit geeft meer lucht, lichtheid en lol in het leven. Trots op wat ik bereikt heb.

Het duwtje in mijn rug om weer verder te kunnen – vrouw |#coaching

Het is een plek waar ik al mijn verhalen kwijt kon. Fijn om dan te voelen dat alles oké is. Doordat Maroesja een open en rustige houding heeft met hier en daar een vraag of kleine opdracht, die ook ruimte laat voor eigen inzichten, kon ik meer zien wat ik nodig had. Het heeft mijn ogen geopend en inzichten gegeven.

Ik heb geleerd meer van mezelf te houden – vrouw |#coaching

Ik heb meer geleerd over mijzelf, en ook dat ik meer op mijzelf mag vertrouwen. Het vertrouwen in mijzelf wat ik lange tijd niet durfde aan te gaan en uit de wegging, daar durf ik nu wel op te vertrouwen. Dat brengt mij positieve energie en kansen.

De weg die ik zocht – man |#traumatherapie

Bij Maroesja een traject ingegaan om aan meZELF te werken. Haar SE aanpak leek mij goed en de weg, na meerdere te hebben bewandeld maar niet afgemaakt, die ik zocht. 
Haar fijne, rustige en vertrouwenwekkende inzet maakt het veilig en vertrouwd en geeft ruimte om goed en effectief aan jezelf te werken. Voor alles is ruimte in de sessie(s) en zo kun je alles wat in je opkomt of ervaart behandelen. 

Bewuster zijn – vrouw |#meditatie

De meditatielessen en oefeningen die ik kan doen helpen me enorm terwijl ik bijvoorbeeld fiets of met andere dingen bezig ben om steeds rustiger te worden. Bewuster van wat er zich nu eigenlijk afspeelt. Ik geniet hierdoor veel meer van de kleine dingen om me heen.

Elke week een lichtpuntje – vrouw |#lichaamsgerichte therapie

Meer in contact komen met mijn lichaam hebben mij enorm geholpen om me weer wat rustiger te voelen en, spanningen te leren loslaten. Vanzelf merkte ik dat ik daardoor mijzelf weer meer kon accepteren zoals ik ben. Alles is weer meer in balans en eindelijk kan ik weer glimlachen! Ben er enorm blij mee!!

Er wordt echt naar mij geluisterd – vrouw |#coaching #lichaamsgerichte therapie

Het valt mij elke keer weer op hoe goed jij kunt luisteren en hoe goed jij ingaat op wat er wordt gezegd. Bij jou heb ik het gevoel dat er echt naar me wordt geluisterd en dat je ook met goede adviezen en opmerkingen komt
Mocht ik weer hulp nodig hebben omdat ik vast dreig te lopen ben jij de eerste waar ik aan zal denken.

Individuele yoga voor mijn adem – man |#yoga therapie #ademtherapie

Ik ben in contact gekomen met Maroesja om vooral te gaan werken aan mijn ademhaling en ademhalingstechnieken. Maroesja heeft elke individuele sessie voorbereid en op maat gemaakt. Dit maakte elke bijeenkomst tot een natuurlijke en persoonlijke gebeurtenis waar een goede balans is gevonden tussen de wensen en de fysieke mogelijkheden. Dank je wel!

Coach die meedenkt – vrouw |#coaching

Maroesja heb ik ervaren als een fijne, rustgevende coach die niet alleen meedenkt binnen de vraagstelling, maar ook verder daarbuiten. Dit gaf voor mij zelf ook een duidelijker beeld van waar ik nu mee zat, waardoor we concreter konden werken aan mijn coachingstraject. Ik zou haar zeker aanbevelen als coach, zij heeft mij bij al mijn vragen en zelfs meer geholpen om een mooi einddoel te bereiken.

Ik heb meer rust, overzicht en veerkracht gekregen – vrouw |#traumatherapie

Het was een bijzondere ervaring en het heeft me zo veel gebracht. Er was een klik, ik voelde me veilig en we zijn samen de reis aan gegaan. Waardoor ik als mens ben veranderd en dat vindt ik heel bijzonder. Het lichaam is zo veel rustiger. Ik waardeer wie ik ben, accepteer mijn ziekte en accepteer mezelf. Mijn veerkracht is zo veel groter geworden! Ik ben veel rustiger, gun mezelf een pauze en sta veel meer in contact met mijzelf. Als ik nu iets voel in mijn lichaam herken ik de signalen en sta op tijd op de rem. Ik voel mijn lichaam, weet waar het goed voelt en kan er goed mee omgaan als iets niet fijn voelt.

Instructief zonder zweverig te zijn – man |#trainingen

De manier waarop Maroesja de lessen geeft is heel prettig. Het voelt veilig in de les (hoor mezelf daardoor ook heel open zijn), de uitleg die ze geeft is instructief zonder zweverig te zijn en waar ze feedback geeft is die altijd raak en voorzien van praktische tips. Top dus!

Door te leren voelen mijn lichaam weer bewonen – vrouw |#traumatherapie

Het is inmiddels een halfjaar na mijn Somatic Experiencing traumatherapietraject. Pas met deze afstand ervaar ik de transformatie die we samen hebben ingezet. Maroesja heeft een veilige omgeving gecreëerd, waarbinnen ik in verbinding mocht leren VOELEN. We hebben mijn lichaam als een onbewoond eiland verkend. Voet voor voet een stukje verder en zeker niet over mijn grenzen heen. Anders dan ik wilde (een concreet plan!) leerde Maroesja me openstaan voor wat zich aandient, in het moment en zonder oordeel. We hebben gehuild, gelachen en ons verwonderd over de creatieve manieren waarop mijn systeem diep gelegen emoties en oude opgeslagen pijn uit de weg probeerde te gaan. We hielden vol! Ik ben Maroesja dankbaar voor haar nieuwsgierigheid en open houding. Mijn volgende stappen kan ik zelfstandig aan… en mijn lichaam? Dat wordt na jaren eindelijk bewoond!

Leren hoe ik goed kan ontspannen – vrouw |#ademtherapie

Toen ik merkte dat ik een constant gevoel van spanning in mijn buik voelde besefte ik dat ik iets moest doen. Ik wilde oefeningen, geen zware gesprekken en zo kwam ik bij Maroesja terecht, ik ken haar van yogalessen. Maroesja stelde mij gerust, het gevoel dat ik had was niet raar gezien de combinatie van baanverlies, sollicitatiestress en zorgen om de afnemende gezondheid van mijn ouders in een periode van nog geen half jaar. Inmiddels had ik dan wel een nieuwe baan in het vooruitzicht, de spanning raakte ik niet kwijt en zo wilde ik niet bij mijn nieuwe werkgever beginnen!
Door de fijne oefeningen leerde ik als het ware opnieuw ademhalen, het was letterlijk een verademing. Al na de eerste sessie merkte ik verschil en door thuis ook goed de oefeningen te doen verdween de steen in mijn maag. Bovendien was het contact met Maroesja heel plezierig. Er gaat rust van haar uit en ze komt professioneel over.

Geweldige les – vrouw |#cursus adem en ontspanning

Wauw wat een les! Weer een heerlijke lesdag gehad van Maroesja. Van losse gestresste delen naar een groot harmonisch gevoel. Totale ontspanning door inspanning. Ik verheug me nu al op volgende week.

Een plek waar je jezelf kan zijn – vrouw |#traumatherapie

Maroesja bied je een plek waar je jezelf kunt zijn en gebeurtenissen kan laten helen. Ze leert je dat die plek ook in jezelf zit zodat je kunt thuiskomen bij jezelf wanneer je maar wilt en je veerkracht vergroot. En alles doet ze met liefde, rust en aandacht voor jou.

Coaching met meditatie – vrouw |#coaching #meditatie

Door haar rustige en prettige stem, haar duidelijke uitleg, luisterend oor en persoonlijke oefeningen heb ik geleerd om naar mezelf te luisteren, dichter bij mezelf te blijven en te voelen wat ik voel. Zij wist bij mij de juiste snaren te raken, zodat ik mezelf beter leerde kennen en beter met mijn emoties leerde omgaan. Hierdoor ben ik een sterkere vrouw geworden die het leven weer aan kan.

Een onmisbaar traject – vrouw |#coaching

Ik heb mijn traject bij Maroesja als heel bijzonder, fijn en heel leerzaam ervaren. Maroesja heeft heel veel kennis in huis en is daarnaast ook nog eens iemand die heel goed luistert en een situatie aanvoelt. Er kwamen dan ook geregeld heel terechte vragen of opmerkingen, waardoor ik ook echt aan het denken werd gezet. Voor mij een traject wat ervoor gezorgd heeft dat ik een stevige basis heb waar ik mijn bedrijf op kan bouwen