Loskomen van spanning in jouw hoofd & lijf

Ik wilde niet langer vanuit kramp leven.

Maroesja Grabijn

Het verhaal van Maroesja 

Al jong begreep ik dat we in een wereld leven waarin ons verteld wordt dat we niet goed genoeg zijn. Een wereld waar voelen weinig plek heeft. Er wordt ons verteld dat we kapot zijn.

Als lichaamsgericht therapeut en coach, help ik je om jezelf te begrijpen. Om terug te gaan naar je adem en je lichaam.

Zo kan je veranderen naar de energieke versie van jezelf. Die zich vrij en gelukkig voelt en kan bouwen op je innerlijke veerkracht.

13 jaar 

Eigen coaching & therapie praktijk. 

900+ 

Cliënten geholpen naar meer rust & ontspanning. 

Trauma 

Ervaringsdeskundige. 

Fibromyalgie 

Persoonlijke ervaring met chronisch ziek zijn. 

Burn-out 

Persoonlijke ervaring met burn-out. 

Jezelf bevrijden van stress, zorgen en pijn 

Al vanaf het begin van mijn carrière zet ik lichaamswerk in. De mix van yoga, traditionele coaching en holistische ademtherapie helpt jouw welzijn te ondersteunen.

Een onderdeel van de therapie kan ook Somatic Experiencing® zijn. Hierbij werken we rechtstreeks met jouw zenuwstelsel. Zo kunnen we klachten die voortkomen uit trauma verlichten en oplossen.

Zachtjes herstel je de samenwerking tussen je geest en je lichaam. Dit vergroot je veerkracht en geeft weer richting in je leven.

Je bent niet gebroken, je zit vast 

Het is mijn missie om jou te helpen weer vrijuit te kunnen leven. Nu staan jouw overlevingspatronen aan het stuur. Stapje voor stapje mag ‘je patroon’ naast je komen zitten. Wanneer je het in 1x weg probeert te duwen, zal het blijven terug schieten. Hoe gek het ook klinkt: het heeft je al die jaren beschermd.

Samen ontdekken we waar jouw belemmerende patronen zitten en hoe we deze kunnen oplossen. Zo kan jij vriendschap sluiten met je hoofd en je lijf. Ze kunnen samenwerken!

Ik geloof dat iedereen deze stevige basis kan vinden. Je kan het zelfs vergroten en neemt het mee in jouw dagelijks leven en je werk.

Maak kennis met Maroesja!

Authentiek jezelf zijn is zoveel krachtiger dan het opzetten van een masker. Veel minder vermoeiend bovendien. Mooie en minder fijne levenslessen hebben me vriendelijk, vrolijk en krachtig gemaakt.

Door het leven met de fibromyalgie heb ik geleerd om te gaan met chronisch ziek zijn. Daarnaast heeft het mij geleerd om goed te kijken waar ik energie van krijg. Het overlijden van mijn moeder na een lang ziekbed en de burn-out die ik heb gehad, hebben mij geleerd hoe belangrijk zelfzorg en balans zijn.

Ik ben milder geworden voor mezelf. En door alle opleidingen en coaching, zijn mijn kwaliteiten glashelder geworden. Wanneer je met mij werkt, help ik je een vriendschap te sluiten met jezelf.

Ja, ik stel lastige vragen, om samen af te pellen naar de kern. Deze zullen je uiteindelijk helpen om vanuit jouw eigen kracht het leven te leiden, dat jij voor je ziet.

Therapy and Coaching in English

If Dutch isn’t your first language, it is possible to speak English in the sessions.

Or a mixture of Dutch and English, depending on your level of Dutch.

The conversation, instructions and information from my side will be in English as well.

Hoe is het om met Maroesja te werken? 

Weer vrij leven

Vrouw | Traumatherapie

“Ik leidde een leven waarin ik rekening moest houden met paniekaanvallen en slapeloze nachten. Bij Maroesja heb ik geleerd de eerste signalen van paniek serieus te nemen. Ik leerde (weer) voor mijzelf zorgen.

Het voelt zo vrij! Ik ben Maroesja heel dankbaar voor de begeleiding tijdens dit proces. Het voelde veilig.

Je hielp mij helderheid creëren. Ik leerde tools om in het hier en nu te leven en ik luister weer naar mijn lichaam. Dankjewel Maroesja!”

Omgaan met patronen en een overbelast zenuwstelsel

Vrouw | Lichaamsgerichte therapie

“Ik stond onzeker in het leven. Er was geen ruimte om te voelen en ik accepteerde mijzelf niet echt. D.m.v. oefeningen en visualisaties werd steeds meer duidelijk.

Een fijn traject dat warm en welkom was. Soms ook moeilijk. Maar ook als ik het zelf even niet wist, kwam er altijd iets leerzaams uit.

Ik heb weer grip op mezelf en het leven. Inmiddels heb ik minder het gevoel, of zelfs niet meer, dat ik een burn-out heb. Ik heb weer zin in het leven en om te werken.”

Maroesja heeft o.a. gewerkt voor:

Belastingdienst, Rabobank, KPN, NHL Stenden hogeschool, RENN4, ROC Friese Poort, Yarden Uitvaartzorg BV, Bewegingscentrum Leeuwarden, Boetzkes Loopbaancoaching, Centrum voor Obesitas Noord-Nederland, Ekwadraat Groep BV, Gemeente Tynaarlo, Hogeschool Van Hall Larenstein, Holland Fit, JobOn, OSG Singelland, Kinderopvang Aurora, St Vrijescholen Athena, Samenwerkingsverband Fryslân-Noard OPDC, Veiligheidsregio Fryslân, Waddendelicatessen, Hanzehogeschool Groningen, What’s Your Story. 

E-Book: Het verschil tussen DENKEN en VOELEN 

Met meer ontspanning in het leven staan 

“Voelen vind ik lastig”, “Ik denk dat ik voel”,
“Ik kan niet goed bedenken wat ik moet voelen”.

Herkenbaar?

In dit gratis e-book vertel ik je meer over:

  • Denken is geen voelen.
  • We denken de hele dag door, maar wat is denken eigenlijk?
  • We voelen in ons lichaam.
  • Problemen van teveel in het hoofd leven.
  • Hoe maak ik contact met mijn gevoel of met mijn lichaam.
  • Praktisch aan het werk.

Zodat jij met meer ontspanning in het leven kan staan.
Inclusief 5 praktische oefeningen voor in het dagelijks leven.