10 augustus 2018

Inspiratie zoeken

Inspiratie zoeken

De laatste tijd blijven mijn gedachten spelen met het belang van inspiratie …
Ik hou ervan om te denken aan inspiratie als de energieke brandstof die ons in beweging houdt als we door tijden van grote overgang en verandering gaan. Het spreekwoordelijke licht aan het einde van de tunnel dat onze geest versterkt.

Inspiratie betekent ook het aantrekken van lucht in de longen. Lucht is van nature de meest basale behoefte die we hebben om te overleven. Daarom is inspiratie misschien niet alleen de brandstof voor onze geest, maar ook de brandstof voor ons lichaam.

Wanneer we de kunst van bewuste ademhaling of inspiratie uitoefenen, beoefenen we de kunst om in het NU te zijn. In het heden kunnen blijven is zo waardevol voor onze altijd drukke geest, die altijd maar bezig is met verleden en toekomst. We hebben het aan inspiratie te danken dat we de geest kunnen kalmeren.

Als je geïnspireerd bent

Wanneer we ons geïnspireerd voelen, wanneer we ademen, wanneer we een stilte in ons lichaam en geest vinden, vinden we de weg terug naar onszelf. We zullen de persoon die we vinden misschien niet altijd herkennen, omdat het leven of ziekte ons op fundamentele manieren kan beïnvloeden, maar voor de meesten van ons is er op zijn minst een glimp van wie we altijd hebben beschouwd als onszelf. Vooral als we ons richten op het simpelweg zijn met onze adem.

Je hoeft geen buitengewone dingen te doen om verbinding te maken met inspiratie, hoewel het altijd inspirerend is om voorbeelden van authenticiteit en moed te zien. In je eigen omgeving, op de tv of social media. Welke vorm het ook aanneemt, neem de tijd om inspiratie op te doen. Voed jezelf, voed je ziel en deel het met anderen als een herinnering om te ademen.

Sometimes just breathing is enough

Zoals deze uitspraak ons er ook aan herinnert.
Dus als je niet meer weet wat je moet, als je inspiratie is verdwenen.
Doe het enige wat op dat moment mogelijk is voor jou…. Adem….

 

Meer weten over de adem? Lees dan ook eens Aandacht voor de adem geeft ruimte