9 februari 2022

Weer vertrouwen in je lichaam na Corona

Corona kan een grote impact op jouw leven hebben gehad. Het herstel kan langzaam gaan en gaat vaak gepaard met allerlei lichamelijke ongemakken als vermoeidheid, benauwdheid, snel overprikkeld zijn, enzovoort.

Na het ziek zijn blijven er bij veel mensen vage klachten over of is het vertrouwen in het lichaam verdwenen. Zeker vermoeidheid is een klacht die veel blijft voorkomen tijdens en na corona. Leren loslaten en op een ander tempo je leven weer oppakken kan dan de uitdaging zijn. Daarnaast kan het leven met alle restricties en spanningen een gevoel hebben gegeven van altijd ‘aan’ te staan.

Ziekte, spanningen en drukte laten hun sporen na in het lichaam.

Na Corona nog spanning in je lichaam

Als deze restjes spanning niet worden opgeruimd, stapelen ze zich langzaam op. Deze (onbewuste) spanning beïnvloedt je houding, beweging, adem en stemming en dit kan leiden tot een scala aan vage, onbegrepen klachten. Het kan dus weliswaar zo zijn dat je genezen bent van Corona, maar dat je nog wel spanning in je lichaam hebt zitten.

Corona heeft je in een overlevingsstand gezet

Of je voelt je lichamelijk juist wel goed, maar je weet of merkt ergens dat je emotioneel nog niet klaar bent met het proces. Ondanks dat de restricties in de samenleving weg zijn, kom jij juist in een proces van verlies van het vertrouwen in je lichaam of merk je wat de afgelopen jaren eigenlijk met je gedaan hebben. Dat is ook niet zo gek, want je kan (onbewust) in een overlevingsstand hebben gestaan waardoor je zenuwstelsel in een vecht/vlucht/bevries stand is gekomen.

Je weer goed voelen

Of het nu een (onbewust) patroon is waar je zenuwstelsel in vast zit of dat je vage klachten blijft houden. Het geeft aan dat het patroon van overleven tijdens het ziek zijn in je systeem blijft zitten. Kortom: het wordt tijd om weer te voelen en te ervaren dat jouw basis stevig en veilig is, en dat alles gevoeld en gedeeld mag worden, zodat er losgelaten kan worden.

Route naar herstel

Met lichaamsgerichte trauma therapie en ademtherapie kan ik je helpen om weer in contact te komen met je lichaam. Doel is dat je weer vertrouwen in je lichaam kunt hebben, zodat je onbewuste spanningen kunt loslaten, weer vrijuit kan ademhalen en je de toekomst weer positief tegemoet kunt treden.

Als lichaamsgericht therapeut en coach op het gebied van stress- en traumaverwerking help ik je uit belemmerende patronen en gewoonten te stappen, je innerlijk veerkracht te vergroten en trauma te helen, zodat je toegang krijgt tot vrijuit leven.