Cursus Adem en ontspanning

Lukt het jou niet om te ontspannen? Heb je het gevoel dat je door sommige activiteiten, zoals yoga of wandelen wel een beetje ontspant, maar dat het voor je gevoel meer kan zijn? Ervaar je teveel stress? Weet je dat je anders wilt ademen, maar levert focus op de adem je juist meer problemen op?

Spanning opbouwen gaat vaak ongemerkt. Soms gebeurt er gewoon even veel in je leven en ontstaat er spanning. Wanneer dat kort duurt en de spanning niet te hoog is geweest gaat het loslaten van die spanning makkelijk. Maar wat als je langere tijd spanning hebt gevoeld en niet goed meer voelt hoe je dat kunt loslaten. Hoe ontspan je dan?

Gezonde stress bestaat. Denk aan spanning voor een sollicitatiegesprek, examen of presentatie. Maar stress kan ook heel ongezond zijn. Deze negatieve stress ontstaat wanneer je omgeving meer van je vraagt, dan dat jij op dat moment aan kunt. Te lang en te veel stress, zorgt voor vervelende klachten die lichamelijk, psychisch of in het ademhalingspatroon merkbaar zijn.

Wat gaan we doen

In de cursus adem en ontspanning gaan we in 6 weken heel praktisch aan het werk met verschillende oefeningen uit de adem- en ontspanningstherapie volgens de methode van Van Dixhoorn. Het doel van deze praktijkgerichte cursus is bewust te leren ontspannen en voelen hoe spanning en ontspanning in het lichaam voelt en waar en hoe deze te beïnvloeden is. We doen zeer eenvoudige ontspanningsoefeningen waar de nadruk niet echt op de adem ligt, maar waardoor de adem indirect wel degelijk meer zakt/ontspant. De oefeningen zijn zeer laagdrempelig en makkelijk uit te voeren. En ze worden zowel staand, zittend als liggend uitgevoerd. Je krijgt de oefeningen ook op papier mee naar huis, zodat je er thuis mee kunt werken. Waardoor je in 6 weken een verandering kan gaan zien plaats vinden bij jezelf.

Voor wie

  • Voor iedereen die in het dagelijks leven te veel spanning ervaart, door werk, door gepieker of in interactie met anderen.
  • Voor iedereen die meer energie zou willen hebben.
  • Voor iedereen die meer in balans zou willen zijn.
  • Voor iedereen die wat meer rust in zijn of haar leven zou willen.

Kosten

De kosten zijn € 195,00 voor 6 bijeenkomsten van bijna 2 uur incl. koffie/thee en informatiemap met achtergrond informatie en oefeningen voor thuis. Het maximaal aantal is 8 deelnemers, zodat er voldoende ruimte, rust en aandacht is voor iedereen.

Wanneer

De aankomende cursus start op een nog vast te stellen zaterdag van 10.00 – 11.45 uur. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer er wel een cursus gaat starten. Wil je op de interesse lijst? Laat het me weten en ik hou je op de hoogte.

Waar

De cursus vind plaats bij Yogacentrum Leeuwarden, Floris Versterstraat 2 in Leeuwarden.

Wat zeggen deelnemers

• Het zijn makkelijke en fijne oefeningen die als je het nodig hebt makkelijk in je dagelijks leven kan toepassen om weer tot jezelf te keren en stress te verminderen.
• Ik ben zoveel bewuster geworden van spanningen in mijn lichaam en hoe ik hiermee om kan gaan, waardoor ik beter functioneer zowel zakelijk als privé.
• Ik kon haast niet geloven dat zoiets kleins zoveel invloed kan hebben.
• Vanuit de yoga had ik al geleerd te ontspannen, maar nu is er nog een diepere laag ontspanning bijgekomen die ook in de yogalessen mij weer helpt.