28 september 2020

E-coaching geeft meer inzicht en overzicht

E-coaching geeft meer inzicht en overzicht

Grote kans dat je jezelf nogal bent tegengekomen de afgelopen tijd. Veel dingen gaan anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Voor een sociaal persoon die er graag op uit gaat, was het vast een uitdaging om jezelf binnenshuis te vermaken, terwijl een introvert zich juist gevangen voelde door alle mensen thuis om zich heen.

Misschien ben je er achtergekomen dat je je leven anders wilt inrichten en meer tijd wilt nemen voor jezelf, je gezin of je hobby’s. Nu we iets beter weten in wat voor vaarwater we verkeren, is e-coaching een goede manier om eens te reflecteren.

Op papier zetten

In het Corona tijdperk hebben veel mensen hun grenzen leren kennen. Misschien heb je een idee gekregen van je werkelijke doelen. Of heeft het je aan het denken gezet over je leefstijl. Je weet niet zo goed wat je wilt, maar wél wat je niet wilt. Het valt echter niet mee om je leven zomaar om te gooien. Zet daarom eens wat dingen voor jezelf op papier. Haal je nog genoeg voldoening uit je werk en relaties? Zo niet, hoe kun je zorgen dat je weer met een tevreden gevoel naar je leven kijkt? Waar wil je naartoe en waar loop je vast? Matchen je gewoonten met de persoon die je wilt zijn?

Grenzen stellen

Denk vervolgens na over je grenzen en wat je nodig hebt om ze te bewaken. Wat heeft je de afgelopen tijd stress of onrust bezorgd? Doordat de grens tussen werk en privé steeds smaller werd, had je misschien meer behoefte aan een momentje voor jezelf, waarin je je even kon loskoppelen van alles. Wanneer je onrust in je lijf ervaart, of je hoofd overloopt met stress, is dit een signaal dat je over je grenzen bent gegaan. Het is belangrijk om dit voor te zijn en kunt aangeven wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld door nee te zeggen, wanneer iemand meer van je vraagt dan je kunt dragen. Op deze manier je eigen behoeften anticiperen geeft meer rust en veerkracht.

E-coaching

Wil jij een nieuwe weg inslaan, maar voorzie je te veel obstakels op je pad? Met een online coachingstraject ga je onderzoeken wat jou ervan weerhoudt om het leven te leiden dat je voor ogen hebt. Vervolgens ga je samen met de coach inventariseren welke stappen je moet zetten om dichter bij je doelen te komen. E-coaching werkt als een soort interactief dagboek. Je schrijft op wat je denkt, voelt en wilt – en krijgt vervolgens binnen 48 uur antwoord. Dit kan in de vorm van feedback, een vragenlijst, een opdracht, oefening of materiaal om je verder te helpen.

Flexibele communicatie

Als je liever schriftelijk communiceert dan face-to-face, biedt e-coaching een prettige manier om aan jezelf te werken. Zo kun je alle tijd nemen om na te denken en je gedachten voor jezelf te formuleren. Daarnaast is e-coaching een flexibele manier van communiceren. Je bepaalt zelf je eigen tijd en werkt aan de schrijfopdrachten en oefeningen wanneer het jou uitkomt. Na een kennismakingsgesprek via Skype of Zoom, kun je aangeven welk communicatiemiddel je voorkeur heeft. Bijvoorbeeld WhatsApp, sms, videobellen of telefoongesprekken.

Over Maroesja Grabijn

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van e-coaching? Ik help je graag meer regie over je leven te nemen. Met mijn open en directe manier van communiceren en hoge mate van betrokkenheid kom je snel tot de kern. In korte tijd krijg je meer inzicht en overzicht, zodat jij weer helderheid voor jezelf kunt scheppen. Je weet weer waar je staat, waar je tegenaan loopt en waar je naartoe wilt. Zo leer je weer bewuste keuzes te maken en de knoop eindelijk door te hakken!