14 oktober 2021

Het leven is te lastig geworden

Het leven is te druk. Het leven is moeilijk. Het leven is oneerlijk. Het leven is …

Wat we geloven, wordt onze waarheid. Dat wil niet zeggen dat het leven soms niet te druk, moeilijk of oneerlijk is. Het is zo. Maar als dat het verhaal wordt dat we onszelf keer op keer vertellen, zal dat onze realiteit worden.

Ik weet dit omdat die verhalen ook van mij zijn. Ik hoorde mijzelf vanmorgen tegen een vriendin zeggen: “Er gebeurt gewoon te veel, ik kan het niet bijhouden en moet keuzes maken. Het leven is veel te ingewikkeld en vol!”

Zelf controle terug krijgen

Toen ik mezelf uiteindelijk uit het verhaal trok, realiseerde ik me dat ik mijn realiteit onder controle heb. Ik neem elke dag beslissingen over hoe ik mijn tijd besteed, waar ik mijn tijd doorbreng en waar mijn energie naartoe gaat.

Ik weet ook dat er veel zelfzorg technieken zijn die me kunnen helpen als ik me zo voel. Ik leer ze aan mijn cliënten, maar soms vergeet ik om ze zelf te gebruiken als ik dat nodig heb.

Heb je het gevoel dat het leven te druk, hard of oneerlijk is? Je vastloopt in belemmerende patronen en gewoonten? We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Sommigen van ons wonen daar. Weet dat er routes zijn om er anders mee om te gaan.

Keuzes maken

Wat je belemmert

Je realiseert je misschien dat er enkele blokkades of obstakels in je leven zijn die je ervan weerhouden je beste zelf te zijn. Als dat je realisatie is, wil je misschien meer tijd besteden aan het proberen duidelijk te krijgen wat je het meest verlangt en een route te bepalen om daar te komen.

Als je je meer wilt concentreren op de dingen die het belangrijkste zijn in je leven, je los wil komen uit belemmerende patronen of als je op zoek bent naar een route om een ​​meer bewuster leven te leiden, kan ik je daarbij helpen.