10 april 2020

Leer op jezelf bouwen en vergroot je veerkracht!

Leer op jezelf bouwen en vergroot je veerkracht!

Voor jezelf zorgen: het schiet er soms weleens bij in. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Zonder af en toe stil te staan bij wat je nodig hebt kun je jezelf al snel voorbij lopen. Tijd vrijmaken voor zelfzorg is daarom van groot belang, zeker wanneer de spanningen hoog oplopen. Maar hoe goed ken je jezelf nou eigenlijk? En hoe zorg je goed voor jezelf?

Wat is zelfzorg?

Zelfzorg is niet alleen goed zorgen voor jezelf, het gaat over kiezen. Er zijn zoveel dingen om uit te kiezen en zoveel gedachten en uitspraken van ‘zou moeten’, ‘moet’ en ‘de juiste of verwachte manier’. Zelfzorg is het vermogen om te kiezen wat jou op dit moment dient. De dingen die je vreugde brengen, die diep resoneren met je passies en interesses, dingen die je herstellen en reorganiseren op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Door je eigen behoeften te leren kennen en bewust te zijn van je grenzen, kun je dus een betere balans creëren. Je weet zo beter welke zorg je nodig hebt en hoe je hierin kunt voorzien, zodat je echt op jezelf leert bouwen.

Individuele behoeften

Voor elk persoon zal deze zelfzorg anders zijn. De een heeft bijvoorbeeld meer behoefte aan sociaal contact en de ander laadt juist op door zich af te zonderen in de natuur. Zeker in deze roerige tijd, waarin je je levensstijl enorm moet aanpassen, is het goed om hiervan bewust te zijn: waar liggen je grenzen? Hoeveel draagkracht heb je? En waar haal je de meeste energie uit?

Op jezelf bouwen

Veranderingen in ons leven zetten ons vaak aan het denken. Halen we het optimale uit onszelf en leven we volgens onze eigen waarden? Daarom komt lichaamsgericht therapeut en coach Maroesja Grabijn je graag tegemoet met de online training ‘Op jezelf bouwen’. Tijdens deze training ga je op ontdekkingsreis naar je eigen behoeften en leer je wat goed voor jezelf zorgen echt inhoudt. Je ontdekt hoe je zelfzorg het beste toepast, door naar jezelf te luisteren en een ritme te vinden dat bij jou past.

Laagdrempelige training

De training bestaat uit drie e-mails per week en neemt daarom niet te veel tijd in beslag. Zo kun je de training geheel laagdrempelig volgen en flexibel integreren in jouw hectische schema, naast alle vaste dagelijkse werkzaamheden. Want of je nu genoodzaakt bent om thuis te werken, de kinderen les te geven, het gezinsleven en/of huishouden te onderhouden: je hebt natuurlijk al genoeg aan je hoofd.

Beste versie van jezelf

Tijdens de training krijg je de structuur, technieken, middelen en expertise aangereikt om alle obstakels weg te ruimen die jouw geluk in de weg staat. Je gaat onderzoeken wat je nou eigenlijk echt wilt en nodig hebt in het leven en leert zo van én over jezelf. Met Maroesja aan je zijde kom je erachter hoe je jouw intenties om kunt zetten in acties; in positieve veranderingen die jou weer gebalanceerd in het leven laten staan. Want jezelf de eerste prioriteit geven, met jouw algehele gezondheid voorop, zorgt ervoor dat je iedereen de beste versie van jezelf kunt geven.

Over Maroesja

Wil je ook sterker in je schoenen staan, meer veerkracht opbouwen en de balans beter kunnen bewaren? Je kunt dan bij Maroesja terecht voor de twaalf-wekelijkse online training ‘Op jezelf bouwen’, speciaal ontwikkeld om op afstand te kunnen doen. Zo word je bewuster van je behoeften en hoe je hier beter op kunt anticiperen om je geluk en succes te vergroten.

Meer weten? Neem dan gerust contact op voor een kennismakingsgesprek (via beeldbellen). Het eerste gesprek is altijd gratis!