Maroesja Grabijn

Mijn toewijding als lichaamsgericht therapeut en coach komt voort uit een verlangen om mezelf en anderen te helpen begrijpen, voelen en ervaren dat we genoeg zijn zoals we zijn. We leven in een wereld waarin ons wordt verteld dat we kapot, beschadigd en niet goed zijn. We zijn geconditioneerd om te voelen dat we niet genoeg zijn en dat we op de een of andere manier gebrekkig zijn. Ik probeer mensen in staat te stellen terug te gaan naar hun adem en lichaam. Te veranderen van geloven dat we niet genoeg zijn naar een plaats van empowerment en zelfliefde. Zodat je energieker, krachtiger, vrijer en gelukkiger jezelf kan presenteren en in het leven kan staan, waardoor je innerlijke veerkracht groeit.

Authentiek jezelf zijn is zoveel krachtiger

Zelf heb ik door het leven met de fibromyalgie geleerd om te gaan met chronisch ziek zijn en hoe je daarmee op verschillende manier naar het leven kan kijken. Daarnaast heeft het mij geleerd om goed te kijken waar ik energie van krijg. Het overlijden van mijn moeder na een lang ziekbed en een burn-out hebben gezorgd dat ik weet dat het belang van balans houden in mijn leven en contact hebben met mijn zelfzorg, lichaam en intuïtieve kanten belangrijk is.

Jezelf bevrijden van stress, zorgen en pijn

Ik werk met een integrale benadering van therapie en lichaamswerk, meng traditionele coaching, holistische ademtherapie, yoga en somatische hulpmiddelen om grotere zelfregulering en welzijn te ondersteunen. Een onderdeel kan ook zijn Somatic Experiencing®, een lichaamsmethode die rechtstreeks werkt met het zenuwstelsel om symptomen van trauma te verlichten en op te lossen. Hiermee bied ik een belichaamde benadering van herstel die zachtjes de elementen van de geest en het lichaam in elkaar weeft, die veerkracht bevordert en je weer richting geeft in je leven.

Mijn missie

Mijn missie is om vanuit helderheid oost en west, spiritualiteit en het dagelijks leven, het persoonlijke en het zakelijke samen te brengen. Vanuit praktische toepasbaarheid met meer intuïtie en bezieling leven en werken. Zodat je innerlijke veerkracht groter kan worden. Ik geloof erin dat iedereen deze stevige basis kan vinden, vergroten en meenemen in het dagelijkse leven en in het werk. 

https://youtu.be/uxw6Xh__7Gw

Meer over Maroesja

Het leven en de lessen die het me gegeven heeft, hebben me vriendelijk, vrolijk en krachtig gemaakt. Hebben me mildheid voor mijzelf geleerd in dat wat ik tegenkom. En helderheid gegeven in mijn kwaliteiten. Dat is wat je in het werken met mij ook tegenkomt. Ik zal je in contact brengen met mildheid en vriendschap voor jezelf, zodat je helder kunt gaan zien wat jij in je draagt. Maar ik blijf ook lastige vragen stellen om af te pellen naar de kern. Ik geef je concrete gereedschappen om je essentie en daarmee je innerlijke veerkracht te ontdekken. Alles wat ik heb geleerd, door studie en praktijk, deel ik met jou. Graag help ik jou om vanuit je eigen kracht het leven te leiden wat je wilt.

Therapy and Coaching in English

If Dutch isn’t your first language, it is possible to speak English in the sessions.
Or a mixture of Dutch and English, depending on your level of Dutch.
The conversation, instructions and information from my side will be in English as well.