7 september 2021

Leven vanuit je eigen kracht

Ik wil dat iedereen weet hoe sterk hij of zij is, van binnen én van buiten. Dat je kunt ontspannen en zijn wie je werkelijk bent. Dat wanneer je thuiskomt, je je aanwezig, kalm en rustig kunt voelen, op je gemak en verbonden met jezelf. Dit zijn precies de kwaliteiten waar ik mensen graag in ondersteun. Op die manier is er ruimte voor iedereen om zijn of haar eigen kracht te (her)ontdekken.

Geen hokjes

Voor mij is er geen grens tussen de coaching en de lichaamsgericht therapie die ik aanbied. Beide hebben betrekking op je algehele gezondheid en welzijn, en het opbouwen van een gezonde relatie met je lichaam en geest. Coaching, therapie, lichaamswerk zijn krachtige hulpmiddelen op zich, maar vertonen ook veel overlap.

In de sessies werk ik aan veel zelfkennis en zelfliefde, aangevuld met nieuwsgierig aanwezig zijn, grenzen kunnen bewaken en vertrouwen op je lichaam, geest en intuïtie. Ook werk ik met het lichaam en de daarin opgeslagen trauma’s en stress. Hoe beter we leren begrijpen hoe ons zenuwstelsel werkt en de overlevingspatronen (vecht-, vlucht-, bevriespatroon) ons leven aansturen, hoe beter we weer kunnen leren vertrouwen op ons lichaam. Zodat je onbewuste spanningen kunt loslaten en je de toekomst weer positief tegemoet kan treden.

Ziekte, spanning en drukte laten sporen na in het lichaam

Als restjes spanningen niet worden opgeruimd, stapelen ze zich langzaam op. Deze (onbewuste) spanning beïnvloedt je houding, beweging, adem en stemming. Waardoor dit kan leiden tot een scala aan vage, onbegrepen klachten. Je kunt het gevoel hebben altijd ‘aan’ te staan. Of je voelt je lichamelijk juist wel goed, maar je weet of merkt ergens dat je emotioneel te afgevlakt bent of juist te heftig reageert op zaken.

Met de spanningen die spelen in je leven, wil ik je een benadering bieden om hiermee om te gaan, terwijl je gezondheid verbetert en je een manier vindt om je veilig en ontspannen te voelen in de wereld en je lichaam.

Andere route

Doordat we veel bezig zijn ons leven goed in te richten en alle prikkels te verwerken, zitten we over het algemeen nogal veel ‘in het hoofd’. Soms vergeten we daarbij om ook aandacht voor ons lichaam te hebben. We behandelen ons lijf dan als een vervoersmiddel dat ons hoofd van A naar B brengt, maar dat is het natuurlijk niet alleen! 

Vaak staan we wél stil bij ons lichaam op het moment dat we ergens last van hebben. Mijn advies is om ook op positieve momenten connectie te maken met het lichaam. Dat doe je door op verschillende momenten jezelf even bewust te maken van waar het goed voelt in je lijf. Al is het in je kleine teen. Op die manier leer je jezelf een nieuwe route aan: je luistert naar het positieve bericht dat je lichaam je kan geven.

Ook voor jou!

Het pad naar zelfontwikkeling of herstel gaat gepaard met oefening en bewustwording. Het is soms hard werken. Maar als je meer in contact komt met je eigen lichaam, geest en ademhaling zul je ontdekken dat de hulpbronnen in jouzelf schuilen. Het helpt je groeien in kracht en wijsheid. En heel graag help ik je om vanuit eigen kracht het leven te leiden dat jij wilt!