25 mei 2023

Van stress naar rust: vind je balans

Je streeft alsmaar naar perfectie en wil krampachtig de controle houden over ieder aspect van je leven. Succes op werk, harmonie in relaties, een gezond lichaam en een bloeiend sociaal leven. Je houdt alle ballen in de lucht, staat altijd aan en vindt het maar moeilijk om rust te nemen. Hoe lang houd je dat nog vol?

Eindeloze cyclus

De constante zoektocht naar controle en perfectie leidt tot stress. Dat heb je zelf ook wel door. Je bent een hoofd op pootjes en het is geen moment stil in je hoofd. Maar tegen beter weten in negeer je die spanning en stress. Dat is veel gemakkelijker. Bovendien heb je helemaal geen tijd om bij je gevoelens stil te staan, want er staan nog zoveel taken op je to-do lijst. Je raast daarom maar door en komt in een soort eindeloze cyclus terecht van perfectionisme en de angst om te falen. Dit belemmert je vermogen om te genieten van het moment en leidt tot een vermoeiende levensstijl waarin je altijd maar op je tenen loopt. Je verliest het contact met je lichaam, hebt het gevoel dat je vastloopt en weet niet meer waar je plezier en energie van krijgt.

Rustig aan

Je bent er klaar mee. Het is tijd om rustiger aan te doen en om meer ontspanning toe te laten in je leven. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk kun je met een boek op de bank gaan zitten in de hoop dat dat voor rust zorgt. Maar nog voor je een bladzijde uit hebt, dwalen je gedachten naar die ene belangrijke opdracht op je werk, of dat schoolproject van de kinderen, of dat klusje in huis waar je maar niet aan toekomt.

Vrijuit leven

Er is meer voor nodig om de balans terug te vinden. Om weer vrijuit te kunnen leven. Wanneer je in staat bent om de controle los te laten en jezelf structureel toestaat om te ontspannen, creƫer je ruimte voor innerlijke rust en tevredenheid. Je kunt meer genieten van het nu en beter omgaan met uitdagingen die op je pad komen. Om dit te bereiken, is er meer nodig dan een ontspannen avond met een boek op de bank.

Van stress naar rust

Ik kan je helpen met mijn nieuwe training Van STRESS naar RUST. Je leert om het stuur weer zelf in handen te nemen en om je eigen keuzes te kunnen maken, waarmee je lichter en vrolijker in het leven kunt staan. Dat heeft niet alleen effect op jou als individu, maar ook op de relaties met de mensen om je heen. Je bent er weer, met volle aandacht. En, heel belangrijk, tijdens de training zorgen we ervoor dat je weer opnieuw contact kunt maken met je lichaam. Door middel van lichaamsgerichte oefeningen herstellen we de verbinding tussen je hoofd en je lijf zodat jij je rustiger voelt en spanningen leert loslaten.