Weer vrijuit leven

Heb je in het dagelijks leven het gevoel dat je altijd ‘aan’ staat.
Je weet dat er zoiets bestaat als grenzen aangeven en ermee om kunnen gaan, maar hoe?

Je wil anders reageren op jezelf of anderen, maar voordat je het weet doe je wat je altijd deed.
Je weet dat stress of trauma je dagelijks leven beïnvloedt, maar hoe anders.. geen idee..
Je loopt vast, soms zo erg dat het zich uit in paniekaanvallen, angst of slecht slapen, maar vindt het spannend om het aan te gaan.

Nieuwsgierig zijn

Je hoofd kan wel bedenken dat iets klaar is, maar als je lijf blijft reageren betekent dit dat er nog iets getriggerd blijft. Je lichaam heeft een verhaal te vertellen, je hebt er naar te leren luisteren. Het is een taal die je niet altijd geleerd hebt te spreken. Tijd dus om nieuwsgierig zijn om de taal van je zenuwstelsel en je stressfysiologie te ontdekken. Te ontdekken hoe je onbewuste patronen en gewoonten doorwerken in je hele systeem. Zodat de automatische patronen die in je lijf zitten niet zorgen dat je blijft doen wat je deed, ondanks goede voornemens, gesprekken of meditatie pogingen.

Weer meer contact maken met je lichaam kan in het begin onveilig voelen. Het kan oncomfortabel zijn om te vertragen, te stoppen met alles waar je in je hoofd zo druk mee bent. Toch kan het juist de richting zijn om uit de belemmerende patronen te stappen. Met lichaamsgericht werken en aandacht voor het zenuwstelsel is het een route die zorgt voor zachtheid en vertragen, waardoor je meer veiligheid en stabiliteit kan vinden in je lichaam. Waarmee je jouw route kan vinden naar het opruimen van de belemmerende patronen, gewoonten en gedachten die zorgen dat je vastloopt.

Hoe ik werk

De sessies zijn een mix van alle kennis die in mijn rugzak zit. Ik combineer mijn kennis van Somatic Experiencing® traumatherapie (het werk van Peter Levine), yogatherapieSomatic Mindfulnessademtherapie (Methode van Dixhoorn) en de Polyvagaal theorie (het werk van Stephen Porges en Deb Dana). Ik verwerk ook mijn kennis en tools die ik heb opgedaan in de jaren leven en werken vanuit de boeddhistisch psychologie, energie heling en mijn communicatie- en coaching-achtergrond.

Ik behandel patronen die voortkomen uit trauma – inclusief shock, ontwikkelingsstoornissen, intergenerationeel –  en eigenlijk alles wat te maken heeft met de noodzaak om te overleven.

Mijn stijl van werken is holistisch, intuïtief en bewust. Het houdt in dat ik JOU als een geheel zie en je ondersteun terwijl je uit de overlevingsreacties komt waarin je vastzit, naar de heelheid die zorgt dat jij vrijuit kan leven.

Sessies zijn afhankelijk van wat er voor jou op dat moment belangrijk is. Er zijn momenten waarop we kunnen onderzoeken wat er voor je opduikt door middel van een gesprek terwijl we ons concentreren op wat je ervaart (in plaats van ons te concentreren op het verhaal). Op andere momenten bewegen we in de ruimte,  gebruiken we aanraking of de adem om rechtstreeks met het zenuwstelsel te communiceren.

Het is tijd voor jou om uit het overleven te stappen en te gaan bloeien door capaciteit op te bouwen, veerkrachtiger te worden en het leven te gaan leiden dat je verdient! Samen creëren we het traject dat voor jou werkt.