Open Meditatie Avonden

Naast de wekelijkse mindful meditatielessen geef ik ook eens in de 2 maanden een open meditatie avond om elkaar te inspireren en motiveren. De avond vindt plaats rondom een thema. Iedereen is hierbij welkom, ook als je niet de reguliere lessen volgt of meditatie ervaring hebt. Na opgave krijg je de eventuele voor te bereiden tekst / vragen van het thema per mail toegestuurd in de week voorafgaande aan de meditatie avond.

 

 Meld je nu aan

Indicatief programma

19.00 uur aankomst

19.15 uur zitmeditatie

19.30 uur een onderwerp bespreken en/of ervaringen uit wisselen

19.45 uur pauze met thee en lekkers

20.00 uur zitmeditatie en loopmeditatie

20.45 uur terugblik thema

21.00 uur afsluiten met een korte (metta)meditatie

 

Kosten op basis van donatie / Dana

Deelname vindt plaats op basis van dana (=vrijgevigheid / donatie). Evenals in Oosterse landen worden geen kosten in rekening gebracht voor meditatie-instructies en de begeleiding van de meditatie; in feite omdat dit als iets onbetaalbaars wordt geacht. Daarom wordt het aan de vrijgevigheid van de deelnemers overgelaten wat aan het einde van de meditatieavond aan dana gegeven wordt. Zo heeft ook iedereen de mogelijkheid naar draagkracht te geven. (Op verzoek van deelnemers een indicatie; rond 15 euro)

Data en thema’s Open Meditatie Avond

Om de maand, vrijdagavond van 19.00 – 21.15 uur

8 februari 2019 Thema: Liefdevolle vriendelijkheid

Op deze thema avond gaan we aan het werk met aanvaarding, ruimhartigheid, vriendelijkheid en warmte van de mensen om ons heen. Naar een leven in vriendelijkheid. Liefdevolle vriendelijkheid doet ons hart ontwaken en verandert onze wereld. Het is in essentie de beoefening van geluk en vriendschap.

19 april 2019 Thema: Adem en bewust-zijn

Op deze thema avond gaan we kijken naar bewust-zijn. De adem is iets wat we altijd bij ons hebben, maar meestal zijn we echter niet in contact met onze adem. We denken er niet aan. Wanneer we wel bewust aandacht leren geven aan onze adem, kan de adem een anker worden om in het hier en nu aanwezig te leren zijn. De adem kan ook een anker worden om gedachten, gewaarwordingen en gevoelens los te laten. De adem is daarom bij uitstek het instrument om te leren “zijn” in plaats van te “doen”.

7 juni 2019 Thema: Meditatie & stress

Op deze thema avond gaan we kijken hoe meditatie kan helpen om stress te herkennen en te verminderen. Of roept mediteren en stilzitten juist stress bij jou op? Een ontdekkingstocht naar wat jou kalmte, rust en aandacht voor jezelf kan brengen. Om te groeien in kracht, wijsheid en mededogen. Te aanvaarden wat er is en daarmee te werken.

4 oktober 2019 Thema: Aanwezig zijn in het moment

Op deze thema avond gaan we met aandacht en opmerkzaamheid aanwezig zijn in het moment. Geluk zit in een moment en dat wil je dus niet aan je voorbij laten gaan. Aandachtig zijn zonder te oordelen, zonder te analyseren, zonder verwachtingen. Het leert je de gekleurde bril af te zetten en de dingen te zien zoals ze werkelijk zijn. Daardoor kan er ruimte ontstaan in jezelf.

13 december 2019 Thema: Leren luisteren naar jezelf

Op deze thema avond gaan we kijken naar wie we nu echt zijn als we niet bezig zijn met gister of morgen. Kan je bevriend zijn met jezelf, je gedachten leren kennen, compassie hebben voor jezelf, kijken naar wie je volledig bent. Vaak zijn we naar buiten gericht, maar vanavond gaan we op zoek naar je innerlijke wijsheid en innerlijk mededogen.