Open Meditatie Avonden

Eens in de 2 maanden geef ik een open meditatie avond om elkaar te inspireren en motiveren. De avond vindt plaats rondom een thema. Iedereen is hierbij welkom, ook als je geen meditatie ervaring hebt. Na opgave krijg je de eventuele voor te bereiden tekst / vragen van het thema per mail toegestuurd in de week voorafgaande aan de meditatie avond. 

Meditatie is in aandacht zijn met alles wat zich aandient. Dit is niet iets speciaals, het is eigenlijk heel simpel. Door aandacht te schenken aan dingen waar je gewoonlijk niet bij stilstaat, zoals je ademhaling, je emoties, leer je een nieuw soort controle en wijsheid in je leven te ontwikkelen. Wanneer je daarentegen automatisch en onbewust reageert op de buitenwereld en op je eigen binnenwereld, verspil je energie. Door met meer aandacht en concentratie aanwezig te zijn ontstaat een grotere helderheid om te zien hoe je leeft en wat je wilt veranderen.

Meer innerlijke kracht en wijsheid

Wat je leert komt voornamelijk vanuit wat je zelf ervaart, wat het leven je van moment tot moment brengt. Het pad naar zelfkennis en heling bevindt zich in je eigen lichaam, geest en ademhaling. De reis van zelfontplooiing en ontdekking van je innerlijke hulpbronnen zorgt ervoor dat je meer ruimte vindt om in kracht en wijsheid te groeien.

Je kunt veel waarnemen door alleen maar te kijken. Door aandachtstraining kan je de deur openen naar een diepere kennis van jezelf. Door je innerlijke kracht te hervinden. Om te leven, te groeien en te genezen. Je wordt je bewuster van jezelf en de dingen om je heen door meditatie.

LET OP: Door de ontwikkelingen mbt het Corona virus gaat de avond door binnen de richtlijnen van de RIVM en met beperkt aantal plaatsen  Dus aanmelden kan nog steeds!

 Meld je nu aan

Indicatief programma

19.00 uur aankomst
19.15 uur zitmeditatie
19.30 uur een onderwerp bespreken en/of ervaringen uit wisselen
19.45 uur pauze met thee en lekkers
20.00 uur zitmeditatie en loopmeditatie
20.45 uur terugblik thema
21.00 uur afsluiten met een korte (metta)meditatie

Kosten op basis van donatie / Dana

Deelname vindt plaats op basis van dana (=vrijgevigheid / donatie). Evenals in Oosterse landen worden geen kosten in rekening gebracht voor meditatie-instructies en de begeleiding van de meditatie; in feite omdat dit als iets onbetaalbaars wordt geacht. Daarom wordt het aan de vrijgevigheid van de deelnemers overgelaten wat aan het einde van de meditatieavond aan dana gegeven wordt. Zo heeft ook iedereen de mogelijkheid naar draagkracht te geven. (Op verzoek van deelnemers een indicatie; rond 15 euro)

Data en thema’s Open Meditatie Avond

Om de maand, vrijdagavond van 19.00 – 21.15 uur

17 december 2021 Thema: Belemmerende patronen doorzien
Op deze thema avond gaan we kijken naar wie we nu echt zijn als we niet bezig zijn met gister of morgen. Kan je bevriend zijn met jezelf, je gedachten leren kennen, compassie hebben voor jezelf, kijken naar wie je volledig bent. Vaak zijn we naar buiten gericht, maar vanavond gaan we op zoek naar je innerlijke wijsheid en innerlijk mededogen.

 Meld je nu aan

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Het adres is Floris Versterstraat 2.
    Hier vindt in de lucht zaal op de 1ste verdieping de meditatieles plaats.
  • Je bent welkom ongeveer 10 minuten voor aanvang van je les, vanwege voorbereidingen of de groep ervoor.
  • Beschik je over een eigen meditatiekussen of meditatiebankje neem deze dan gerust mee.
  • Vóór het betreden van de zaal graag de schoenen uit. Een paar sokken voor daarna in de ruimte is aan te bevelen.
  • Tijdens de les de mobiele telefoon uit.