Lichaamsgerichte therapie

Therapie kan je verlichting geven van je symptomen is de omschrijving die het woordenboek geeft. Dit is ook waar ik jou graag bij help. Bij alle vormen van verlichting geven integreer ik de mindfulness en yoga filosofie.

Ik werk met een integrale benadering van therapie en yoga, meng traditionele coaching, holistische ademtherapie en somatische hulpmiddelen om grotere zelfregulering en welzijn te ondersteunen. Een onderdeel kan ook zijn Somatic Experiencing, een lichaamsmethode die rechtstreeks werkt met het zenuwstelsel om symptomen van trauma te verlichten en op te lossen. Hiermee biedt ik een belichaamde benadering van herstel die zachtjes de elementen van de geest en het lichaam in elkaar weeft, die veerkracht bevordert en je weer richting geeft in je leven.

Soms weet je al duidelijk wat je nodig hebt en soms is het mooi dat uit alle mogelijkheden die ik bied we iets samenstellen wat bij jou past. Wil je na het bekijken van de mogelijkheden meer informatie ontvangen over de lichaamsgerichte therapie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen? Stuur me een bericht. Laat me daarin weten waarin jij met mij samen wil werken. Ik neem dan in ieder geval contact met je op.

Yoga Therapie

Het werken in een individuele sessie is een goede manier om te beginnen met yoga of het verbeteren van je yoga beoefening. Of te gebruiken bij herstel van ziekte of blessures. Je maakt sneller vorderingen en alle aandacht is er voor jou.

MEER WETEN

Trauma Sensitieve Yoga

Door individueel of in kleine groepjes met trauma- en spanningsreducerende oefeningen te werken kan je  trauma en stress verminderen. Het gaat erom psychisch of fysiek trauma te kunnen verwerken door weer in contact te komen met jezelf, vooral met je lichaam, en leren opnieuw een positieve relatie met je lichaam op te bouwen.

MEER WETEN

Ademtherapie

Je ademhaling verbind je lichaam en geest als een soort brug. Elke gedachte die je hebt, elke actie en emotie, alles heeft zijn invloed op je ademhaling. Door natuurlijk en bewust te leren ademen, kan jij je lichaam, geest en je emoties op een krachtige manier versterken en meer ontspannen. Ademtherapie is geschikt als je anders wilt leren omgaan met stresssituaties. Maar ook met spanningsklachten of meer innerlijke rust wilt ervaren.

MEER WETEN

Traumatherapie Somatic Experiencing

Somatic Experiencing® lichaamsgerichte traumatherapie werkt met wat er zich hier en nu in het lichaam afspeelt. Ik help jou om op een veilige manier je bewust te worden van lichamelijke sensaties, ervaringen en emoties. Opgeslagen overlevingsenergie wordt in kleine beetjes losgemaakt en afgevoerd, zodat je je lichaam tijd geeft om te herstellen en overmatige energie kunt kwijtraken. Je leert jezelf te reguleren en krijgt weer keuzemogelijkheden. Zo kan er weer een vitaal, ontspannen en gezond mens tevoorschijn komen.

MEER WETEN

WIL JE GEÏNSPIREERD BLIJVEN? Schrijf je in en ontvang tips, inspiratie en nieuws hoe jij jezelf authentiek in de wereld kunt zetten in je leven en je werk.