25 februari 2020

Tijd voor reflectie: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?

Tijd voor reflectie: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?

Februari en begin maart zijn goede maanden voor reflectie. De drukke feestdagen liggen weer achter je en de zomervakantie lijkt nog ver weg. Het is net te lang donker en je verschuilt je het liefst binnen van de kou. Je verlangt naar het voorjaar en kunt niet wachten tot de grauwe buitenwereld weer in bloei staat. Misschien lijkt het alsof je vastzit en het echte leven even stilstaat. Dan is het een uitgelezen moment om na te denken over wie je bent, wat je wilt en wat je kunt.

Nieuwe inzichten

Soms kom je hier niet alleen uit. Je kunt dan wel iemand gebruiken die een luisterend oor biedt en je langs de juiste paden leidt. Een coach kan je dan helpen om de essentiële vragen voor jezelf te beantwoorden. Er komen veel vragen aan de orde die helderheid scheppen over je valkuilen, maar vooral ook over de ladder van mogelijkheden die je kunt beklimmen. Hier werk je samen met je coach aan door eerst een helder doel voor jezelf op te stellen en vervolgens relevante opdrachten uit te voeren. Zo krijg je nieuwe inzichten in je eigen situatie en leer je ontdekken wat jouw drijfveren en talenten zijn.

Beperkingen loslaten

Vaak leg je jezelf beperkingen op die helemaal niet terecht zijn. Een coach kan je dan helpen om het beeld dat je van jezelf hebt breder te trekken. Zo kun je het uiterste uit jezelf halen en je potentie vervullen. Je krijgt het duwtje in je rug die je nodig hebt om nieuwe uitdagingen aan te gaan en je weer open te stellen voor nieuwe ervaringen. Dit kan zich uiten in verminderde stressklachten, waardoor je een betere balans tussen werk en privé kunt vinden. Je leert dingen los te laten waar je geen controle over hebt. Eventuele faalangst en perfectionisme worden op deze manier ook aangepakt.

In je eigen kracht

De coach reikt je handvatten aan om in je eigen kracht te staan. Soms werkt je innerlijke GPS niet meer naar behoren en ben je het spoor even bijster. Door een stap terug te nemen en je hindernissen in kaart te brengen, kun je beter tot een oplossing komen. Zo krijg je weer grip op de situatie en lijkt het pad weer beloopbaar.

Verschil tussen denken en voelen

Vaak laten we ons te veel leiden door ons hoofd, zonder genoeg aandacht te besteden aan de behoeften van de rest van het lichaam. Door deze ontkoppeling kunnen er allerlei problemen ontstaan. Wil je meer leren vertrouwen op je lijf als gids? In het gratis e-book ‘Het verschil tussen denken en voelen’ staan praktische tips om weer één met je lichaam te worden. Doordat je weer in contact staat met je behoeften, kun je beter je eigen grenzen aangeven en deze ook bewaken. Je leert bij jezelf te blijven, alle achtergrondruis te negeren en niet op te gaan in de druk van je omgeving. Met deze nieuwe vaardigheden kun je een nieuw beeld van jezelf vormen: een zelfverzekerd persoon die gelooft in zijn eigen kunnen.

Over Maroesja Grabijn

Met coaching van mij leer je weer te vertrouwen op jezelf. Na 5 tot 10 sessies merk je dat je zelfverzekerder en doelbewuster in het leven staat. Je komt dichter bij de essentie van jezelf. Je zult zien dat wanneer je gelooft in je eigen kunnen, je sterker in je schoenen staat en het leven ook echt een stuk beter aankunt. Ook voor lichaamsgerichte therapie of een ademhalingscursus kun je terecht bij mij. Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem dan contact op en maak kennis met je nieuwe coach – en je ware zelf.