25 mei 2021

Wil jij meer rust in je lijf? Volg de online training!

De hele dag sta je op alert. Je kunt het rusteloze gevoel ’s avonds niet van je afschudden en ligt onrustig woelend in je bed. Zodra de wekker gaat, word je uitgeput wakker en schieten je gedachten weer alle kanten op. Het wordt echt tijd dat je wat minder hooi op je vork neemt, een stap terugdoet en je rust pakt.

Maar hoewel je blijft roepen dat je rust nodig hebt en de intentie hebt om meer te ontspannen, blijft dit in de praktijk vaak uit. Met de online training ‘RUST, in je lijf, en de stress verdwijnt’ leer je daarom hoe je beter naar je lichaam kunt luisteren en jezelf rust te gunnen op het moment dat je het nodig hebt.

Verbinding met het lichaam

Het drukke leven raast door, en we worden hierin meegetrokken. Zo drijven we steeds verder af van ons lichaam. Het hoofd neemt het voortouw en de gedachtestroom druppelt alsmaar door. We houden ons bezig met alles wat we die dag – of die week – moeten doen, zonder even bewust de tijd te nemen voor onszelf. Het lichaam is hier vervolgens het slachtoffer van. De balans tussen spanning en ontspanning is ver te zoeken. Belangrijk is daarom om weer in verbinding te komen met het lichaam.

Gemiste signalen

De kans is groot dat je lichaam je ondertussen al heel wat signalen heeft gegeven om je te vertellen dat je rust nodig hebt. Je voelt je constant moe of blijft maar piekeren, maar toch weiger je eraan toe te geven en een tandje terug te schakelen. Hoe langer je dit negeert, hoe meer de gevolgen van kwaad naar erger zullen gaan. Je wordt bijvoorbeeld sneller ziek en kunt hiervan minder goed herstellen. Het is dus zaak om die gemiste signalen eerder te herkennen en te leren luisteren naar de taal van je lichaam. Zo leer je te identificeren wat er nodig is om te kunnen ontspannen.

RUST in je lijf

Tijdens de online training ‘RUST, in je lijf‘ ontdek hoe je meer uit je hoofd en in contact met je lijf kunt komen. Je leert je eigen emoties beter te (h)erkennen en leert te vertrouwen op je innerlijke wijsheid. Het lichaam weet namelijk heel goed aan te geven wanneer de grenzen zijn bereikt, en dit kun je heel goed gebruiken om een weg te vinden naar ontspanning en rust.

Beter ontspannen

De training bestaat uit vier modules: RELAX, UIT HET HOOFD, STRESS WEG en TOEPASSEN. Oftewel: RUST. Aan de hand van oefeningen, werkboeken en video’s leer je hoe je de dialoog met je lichaam kunt aangaan en welke simpele dingen je kunt toepassen in het dagelijks leven om de rust te behouden. Dit wordt aangevuld met (wetenschappelijke) informatie over stress en hoe je hersengebieden hierin werken. Je ontdekt hoe je beter kunt ontspannen, wat je kunt doen om het gejaagde gevoel los te laten bij stress en je creëert je eigen toolbox met concrete acties die voor jou werken.

Trainer is Maroesja Grabijn

Wil je ook meer rust in je lijf? Lichaamsgericht therapeut en coach Maroesja Grabijn begeleidt je hierbij met praktische handvatten voor in het dagelijks leven en helpt je op weg naar meer rust en balans. Daarnaast krijg je meer inzicht in de wisselwerking tussen je gedachten en je gevoel. Zo kun je stappen zetten naar een meer ontspannen leven.